Pizza cu blat de naut e o alternativa perfecta daca nu vrei sa consumi gluten, dar nu vrei nici un blat faramicios cum este cel de conopida. Seamana foarte mult cu cea clasica!

Daca nu vrei sa mananci prea multi carbohidrati sau gluten, pizza cu blat de conopida e o alternativa buna. Dar cateodata ti se face pofta de o crusta adevarata de pizza, facuta cu aluat. Pentru iubitorii de paine care se feresc de gluten, exista pizza cu blat de naut!

Nautul contine gluten, dar intr-o cantitate atat de mica, incat nu reprezinta un pericol pentru cei care au intoleranta. Pizza cu blat de naut are o crusta din faina de naut cu un gust usor de nuca. In plus, nautul e unul dintre cele mai ieftine superalimente din lume, avand efect de scadere a colesterolului, a riscului de boli de inima si contribuind la scaderea in greutate.

Potrivit Mindbodygreen.com, aceasta pizza cu blat de naut a ajuns celebra in lumea pasionatilor de gatit pentru ca e fara gluten, fara cereale, o poti face usor in variante vegane si e simplu de pregatit.

Cum sa faci pizza cu blat de naut

Ingrediente pentru o pizza de 25 de centimetri

1 cana faina de naut

1 cana apa

3 + 1 linguri ulei de masline

1/2 lingurita sare

2 catei de usturoi (optional)

1 lingurita oregano uscat

Toppinguri la alegere: sos de rosii, sos pesto, ananas, verdeturi, legume.

Preparare:

Amesteca toate ingredientepe pentru o pizza cu blat de naut, dar pastreaza 1 lingura de ulei si toppingurile.

Lasa aluatul moale sa se odihneasca o ora.

Preincalzeste cuptorul si pune o tava rotunda de 25 de centimetri in cuptor, ca sa se incalzeasca.

Scoata tava din cuptor si unde-o cu uleiul pastrat. Varsa aluatul pentru blatul de pizza in tava si misca tava pentru ca aluatul sa se intinda pe fundul ei, uniform.

Pune tava la cuptor si coace blatul aproximativ trei-cinci minute sau pana cand marginile incep sa devina maronii si crocante.

Scoate blatul din cuptor, pune toppingurile tale preferate pe pizza cu blat de naut si mai da-o la cuptor unul-doua minute.

Feliaza si serveste-o calda!

FOTO: Guliver

Citeste si: O compozitie usoara pentru paine fara gluten.