Daca si tu esti ca si mine, iti place combinatia de dulce cu sarat, trebuie, neaparat, sa faci acest snack super-bun: popcorn cu caramel! Este delicios si mult-mult mai sanatos decat popcornul cu arome din comert, plin de tot felul de E-uri periculoase!

Popcornul cu caramel a fost salvarea mea intr-o dupa-amiaza de weekend cand nu aveam nimic de rontait prin casa, dar as fi mancat nebuneste ceva. Mai ca eram tentata sa cobor la magazinul din colt si sa-mi cumpar niste prostii, dar noroc ca am dat peste aceasta reteta de popcorn! Aveam niste floricele de porumb prin casa si niste unt de arahide, deci exact ce-mi trebuia pentru popcorn. Am inlocuit, insa, siropul de artar cu miere si a fost perfect.

Popcornul se face destul de repede, nu e cine stie ce filosofie, in mai putin de jumatate de ora il vei savura in fata unui film! Si nu te speria sa faci popcorn in ceaun, cum iti facea bunica pe vremuri. E mai simplu decat ai crede si mai sanatos decat cel facut la cuptorul cu microunde!

Popcorn cu caramel in mai putin de jumatate de ora

Ingrediente:

1/3 ceasca de popcorn

1 lingura de ulei de masline sau de ulei de cocos

¾ ceasca de migdale sau alte nuci (optional)

½ ceasca sirop de artar

3 linguri de unt de migdale sau unt de arahide

1 lingurita de extract de vanilie

½ lingurita de sare

½ lingurita de scortisoara

Preparare:

Preincalzeste cuptoprul la 176 de grade. Imbraca o tava cu hartie de copt si prajeste migdalele sau alte nuci care iti plac, 6-7 minute. Uita-te la ele tot timpul fiindca se prajesc foarte repede. Scoate-le din cuptor si taie-le.

Fa popcornul: pune uleiul intr-o oala cu fundul mai gros, daca ai un ceaun e perfect, si incalzeste-l bine. Adauga popcornul, lasa focul mediu, acopera cu un capac si din cand in cand scutura oala. Floricelele de porumb vor incepe sa pocneasca. Pune popcornul intr-un bol.

Fa sosul de caramel: intr-un vas mic, fierbe siropul de artar in jur de doua minute, cu focul mic. Ia vasul de pe foc si adauga untul de migdale, extractul de vanilie, sarea si scortisoara. Amesteca bine. Toarna aceasta compozitie peste popcorn si amesteca pana cand popcornul se imbraca cu caramelul.

Pune popcornul in tava pregatita si baga-l la cuptor opt minute. Scoate-l din cuptor si mai adauga scortisoara si sare, dupa gust. Lasa popcornul sa se raceasca inainte sa-l servesti.

Iata si cateva versiuni sanatoase pentru gustarile nepermise ca chipsurile si ciocolata!

Foto: Guliver