Weekendul acesta te rasfatam cu paste. Daca ieri ti-am propus sa pregatesti farfalle cu ciuperci de padure, astazi, te vor rasfata cu linguine cu spanac si mascarpone cremos. 

Branza degresata si mascarponele fin se combina si formeaza un sos minunat pentru acest preparat. Coaja de lamaie proaspat razuita innobileaza si adauga savoare retetei. Aceste linguine cu spanac si mascarpone pot fi servite cu fasole verde, dar si cu ruccola sau simple.

Linguine cu spanac si mascarpone cremos

Ingrediente

1 pachet de linguine proaspete, refrigerate
3 linguri si 1/3 de branza cremoasa degresata
1 1/2 lingura de branza mascarpone
1/2 de lingurita de coaja de lamaie
2 lingurite de suc proaspat de lamaie
1/2 de lingurita de sare
un varf de lingurita de piper negru proaspat macinat
un varf de lingurita de nucsoara proaspat macinata
4 cesti de frunze de spanac proaspat
o mana de rosii cherry taiate in jumatati
1/4 de ceasca de busuioc proaspat tocat
2 linguri de parmezan macinat

Mod de preparare

1. Fierbe pastele conform indicatiilor de pe ambalaj, fara a adauga, insa ulei, unt si sare. Dupa ce ai fiert pastele, scurge-le de apa, pastrand, insa, o ceasca din zeama in care au fiert. Pune pastele intr-un bol.

2. Adauga branza cremoasa si mascarpone peste paste, amestecand cu grija, cu o spatula sau cu o spumiera, pana cand branza si mascarpone sunt bine incorporate. Adauga apoi coaja de lamaie si celelalte ingrediente, mai putin spanacul si rosiile cherry.

3. Pune pe foc o cratita, adauga pastele si amestecul de branza. Gateste timp de un minut, amestecand incontinuu pentru a evita sa se lipeasca. Adauga spanacul si rosiile si mai lasa pe foc doua minute, pana ce spanacul se inmoaie. Nu uita sa amesteci tot timpul pentru ca pastele sa nu se prinda de peretii vasului. Dupa ce s-a inmuiat si spanacul, indeparteaza cratita de pe foc si adauga busuiocul.

Linguine cu spanac si mascarpone cremos se servesc imediat, cu parmezan si branza presarate deasupra.

Daca ti-a placut acest articol, da like  paginii noastre de Facebook si vei afla si mai multe informatii interesante!

Foto: Guliver