Reteta de quiche cu zucchini si branza de capra este un pic solicitanta din punct de vedere al modului de preparare, insa este duminica, asa ca poti face din gatit o placuta activitate in doi. Iar daca ai preparat aluatul pentru tarta, poti spune ca treaba este aproape gata. Ba chiar poti face aluatul de tarta in avans si il poti pastra la frigider, pana cand prepari mancarea.

Blatul de tarta este o adaptare light a celui original. Pentru aceasta reteta de quiche cu zucchini am redus cantitatea de unt la 5 linguri si de crema de branza cu 50 de grame. Insa am dublat cantitata de iaurt.

Portii: 8, timp total de preparare: 2 ore si 50 minute

QUICHE CU ZUCCHINI SI BRANZA DE CAPRA

Ingrediente

200 g de faina integrala (aproximativ 1 1/4 cana)
3 linguri de unt nesarat, faramitat
100 g de crema de branza degresata, taiata in bucati mici
1/4 cana de iaurt
350 g de zucchini, feliati foarte subtire
3/4 lingurita de sare kosher
1 1/4 cani de lapte degresat
1 lingurita de cimbru proaspat tocat
1/2 lingurita de piper negru proaspat macinat
3 oua mari, batute
50 g de branza de capra, faramitata
2 codite de cimbru taiate in bucati cu lungimea de 5 cm

Preparare

Cerne faina si pune-o in vasul pentru mixer sau in vasul robotului de bucatarie. Adauga untul si crema de branza si amesteca pana cand compozitia devine usor sfaramicioasa. Adauga iaurtul si continua sa amesteci pana cand compozitia se leaga, devenind o coca frageda. Inveleste coca in folie de plastic si modeleaz-o sub forma unui disc cu circumferinta un pic mai mare decat cea a tavii in care urmeaza sa o asezi. Lasa coca la frigider timp de cel putin o ora.

Preincalzeste cuptorul la 400 grade.

Pune aluatul de tarta pe o suprafata tapetata cu faina si intinde-l pana ajunge de grosimea unui deget. Pune aluatul intr-o tava rotunda de tarta, cu fund detasabil, preasand usor pe margini, pentru ca aluatul sa ia forma tavii. Ai grija ca, inainte de a pune coca, sa ungi tava cu putin unt. Pune deasupra aluatului hartie de copt pe care vei intinde in mod egal boabe de fasole. Acestea au rolul de a impiedica aluatul sa se umfle atunci cand este pus in cuptor. Introdu in cuptorul incalzit aluatul astfel pregatit si lasa-l sa se coaca aproximativ 15 minute. Scoate aluatul din cuptor, indeparteaza foaia de copt si boabele de fasole si mai coace timp de 5 minute, pana ce blatul capata o nuanta aramie. Scoate si lasa blatul la racit.

Intr-un bol mai mare, pune feliile de zucchini si presara peste ele 1/2 de lingurita de sare. Lasa-le sa se “odihneasca” asa timp de 15 minute, pana cand este eliminata toata apa din zucchini. Scurge apa, presand usor cu mana. Scoate zucchini pe un prosop de bucatarie curat, pentru a se usca. Amesteca restul de sare, lapte, cimbru, piper si ouale intr-un bol. Pune in mod egal pe aluatul de tarta branza de capra, aranjeaza peste aceasta zucchini si toarna cu grija amestecul cu ou. La final, pune deasupra crengutele de cimbru. Pune la cuptor acest quiche cu branza de capra si lasa-l sa se coaca timp de 35 de minute, pana cand compozitia cu ou s-a inchegat. Poate fi consumat dupa 10 minute de cand a fost scos din cuptor.

Ti-a placut acest quiche cu zucchini si branza de capra? Iata si alte retete de quiche inspirate si la fel de sanatoase.

Daca te-am convins cu aceasta reteta, da like paginii noastre de Facebook si vei gasi de acolo si mai multe ponturi de cooking!

Foto: Guliver