Farfalle cu ciuperci de padure

Daca ai renuntat la carne, dar continui sa mananci lapte, oua si branzeturi, versatilele paste sunt, fara indoiala, printre preferatele tale. Iti propunem, pentru acest weekend, doua feluri de paste vegetariene usor de preparat si cu putine calorii. Pentru sambata am ales o reteta de farfalle cu ciuperci de padure.

Farfalle cu ciuperci de padure

In cazul lor, poti inlocui mararul proaspat sau cimbrul cu usturoi. De asemenea, putina apa in care au fost fierte pastele te poate ajuta pentru realizarea sosului.

Ingrediente

250 de grame de paste farfalla nefierte
2 linguri de ulei de masline
1/2 de ceasca de ceapa tocata
5 catei de usturoi
200 de grame de ciuperci de padure taiate
1 ceasca de supa vegetala nesarata
3/4 de lingurita de sare kosher
2 linguri de marar proaspat tocat
1 lingura de unt nesarat
2 lingurite de coaja de lamaie
1 1/2 de lingurite de otet de vin
un varf de lingurita de piper negru
1/4 de branza ricotta faramata
30 de grame de parmezan razuit (aproximativ un 1/4 de ceasca)

Mod de preparare

1. Fierbe pastele conform instructiunilor de pe pachet, fara a adauga insa ulei, unt si sare. Scurge pastele de apa, dar pastreaza un sfet de ceasca din lichidul in care au fiert.

2. Pune pe aragaz, la foc potrivit, o cratita de marime medie. Adauga ulei, iar cand acesta s-a incalzit suficient, adauga ceapa tocata, pe care o prajesti maximum 3 minute. Adauga apoi usturoiul si ciupercile si gateste-le aproximativ 8 minute, sau pana cand ciupercile devin maronii. Atunci poti adauga supa de legume si sarea, lasand totul sa ajunga la temperatura de fierbere. Redu focul si mai lasa sa fiarba incet, amestecand, pana cand lichidul se reduce la jumatate.

3. Amesteca lichidul ramas de la fierberea pastelor cu mararul, untul, coaja de lamaie, otetul si piperul. Adauga pastele si compozitia cu ciuperci si amesteca bine pana ce toate ingredientele patrund bine printre farfalle.

Cand sunt servite, poti pune peste fiecare portie de paste cate o lingura de branza ricotta sfaramata si o lingura de branza parmezan.

Daca ti-a placut acest articol, da like  paginii noastre de Facebook si vei afla si mai multe informatii interesante!

Foto: Guliver