Reteta de azi – biscuiti de ovaz cu banane – iti ofera cel mai sanatos, simplu si, de ce nu, relaxant mic dejun.

Preparati cu ovaz, suc de mere, alune si stafide, acesti biscuiti de ovaz cu banane pot reperezenta fara probleme un fel principal la masa de dimineata. Optional, in reteta poti include merisoare uscate si, desigur, nu uita de banane.

Biscuiti de ovaz cu banane

INGREDIENTE
1 1/2 de cana de ovaz simplu
2 banane curate de coaja si pisate cu furculita pana cand devin cremoase
1 cana de suc de mere neindulcit
1/3 cana de stafide, dupa gust. optional, poti adauga si merisoare uscate, inlocuind o parte din stafide sau intreaga cantitate.
1/4 cana de alune – de preferat prajite, dar pot fi si crude – , tocate
1 lingurita de extract de vanilie
1 lingurita de scortisoara (sau un pic mai mult, dupa gust)

Cateva tipsuri
Daca nu iti plac bananele, incearca sa folosesti in locul lor 2/3 cana de mango proaspat sau congelat. In acest caz, mango este un substitut excelent, desi nu la fel de dulce ca si banana.

Daca nu vrei sa mananci nuci, poti face reteta foarte bine si fara ele. Nu este nevoie sa le inlocuiesti.

Cand modelezi biscuitii, ii poti face atat in clasica forma rotunda, cat si sub forma unor batoane – asemenea batoanelor proteice.

De asemenea, inainte sa bagi biscuitii la cuptor, poti presara deasupra lor cereale, merisor, nuca sau fulgi de ciocolata neagra.

PREPARARE

Incalzeste cuptorul la 350 de grade.

Amesteca extractul de vanilie si scortisoara cu sucul de lamaie.

Pune intr-un belender sucul de lamaie si restul ingredientelor, pana ce se incorporeaza. Lasa compozitia astfel formata sa se “odihneasca”.

Cu ajutorul unei linguri, modeleaza biscuiti de marimea dorita, pe care sa ii asezi intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Lasa biscuitii sa se coaca in cuptor timp de 20-30 de minute, pana ce capata o culoare aurie.

Cand sunt gata, scoate tava din cuptor si mai lasa biscuitii in ea timp de aproximativ 5 minute, dupa care ii poti scoate si aseza pe un platou.

Cand s-au racit complet, ii poti depozita intr-o cutie pentru biscuiti.

Poti consuma acesti biscuiti de ovaz cu banane atat la micul dejun, cat si ca o gustare, sau in pauza de cafea.

Foto: Guliver

Daca ti-a placut acest articol, da-ne un like pe pagina noastra de Facebook si vei afla si mai multe informatii interesante!