Chiftele de ciuperci

Pentru reteta de astazi iti propunem sa incerci delicoasele chiftele de ciuperci vegetariene, un preparat pe care, cu siguranta, il vei indragi. Chiftelele sunt nu doar gustoase, ci si usor de pregatit, iar textura lor speciala, datorata ingredientului principal, ciupercile, te va face sa iti doresti sa revii mereu la acest preparat despre care multi cred ca este gustos doar daca are carne in compozitie.

Cum spuneam procedeul de preparare nu este deloc unul dificil. Mai grea este alegerea modului in care le gatesti: le prajesti sau le coci in cuptor. Ce-i drept, a doua varianta este mai sanatoasa, dar legerea depinde de gustul fiecaruia. Daca le prajesti, vei obtine niste chiftele de ciuperci vegetariene cu o crusta deosebita. Daca le coci, gustul nu va avea de suferit.

Pentru un plus de savoare, te sfatuim ca, la final, sa presari patrunjel proaspat tocat. Iar servirea lor cu un sos marinara mediteranean si cu paste este un alt plus.

Chiftele de ciuperci vegetariene

INGREDIENTE

3 linguri de ulei de masline
1 ceapa medie, tocata
600 g de ciuperci tocate marunt
1 ceasca de ovaz maruntit
1 ceasca de pesmet
1/2 de ceasca de patrunjel proaspat, tocat
4 catei de usturoi, pisati
2 oua
1/2 de lingurita de oregano uscat
1/2 de lingurita de cimbru uscat
500 g de sos marinara (preparat din rosii coapte, ulei de masline, usturoi, ceapa si ierburi aromate)
patrunjel
1/3 de ceasca de parmezan razuit (optional)
1/4 de lingurita de sare
1/4 de lingurita de piper

PREPARARE

Intr-o cratita adanca soteaza ceapa in ulei de masline, la foc mediu, aproximativ 7 minute. Adauga ciupercile si creste un pic focul. Lasa-le sa se gateasca timp de 10-15 minute. Va trebui sa astepti pana ce apa lasata de ciuperci se evapora. Continua sa gaesti ciupercile pana ce capata o tenta usor aramie. Adauga usturoiul si amesteca. Transfera apoi ciupercile intr-un bol adanc, in care sa poti amesteca si restul ingredientelor. Lasa ciupercile sa se raceasca.

Adauga apoi restul ingredientelor, mai putin sosul marinara si patrunjelul. Amesteca bine compozitia si, dupa ce s-a omogenizat, acopera vasul cu o folie si pune-l la frigider pentru cel putin 2 ore. Daca ai rabdare si poti lasa compozitia la rece peste noapte, te vei bucura de arome mai intense.

Cand incepi sa gatesti minunatele chiftele de ciuperci, foloseste ca masura o lingura. Fomeaza bile din compozitie, pe care le poti praji intr-o tigaie in care ai pus ulei de masline.

De asemenea, poti coace chiftelele in cuptor, intr-o tava pe care ai pus hartie de copt.

Dupa ce chiftelele sunt gata, pune-le intr-un vas impreuna cu sosul marinara si lasa-le sa fiarba la foc mic proximativ 15 minute. La final, poti granisi cu patrunjel verde tocat si un pic de parmezan razuit.

Aceste chiftele de ciuperci si sos marinara pot fi servite cu paste.

Ti-a placut reteta noastra de chiftele de ciuperci? Poti alterna cu o alta reteta de chiftele vegetariene care au doar 20 de calorii.