crisp de mere

Deserturile crocante sunt preferate la orice varsta, desi nu fac parte dintre acele alimente pe care sa le consumi mai mult de o data, maximum de doua ori pe an. De ce? Pentru ca reteta originala de crisp de mere presupune folosirea zaharului. Insa, tu, daca iti doresti sa-ti mentii stilul de viata sanatos, poti inlocui zaharul clasic cu zahar stevia, rezultatul final fiind acelasi: un desert delicios.

Nu se stie cui i-a venit ideea de a numi retata crisp de mere, pentru ca nici macar nu sunt crocante in adevaratul sens al cuvantului. Desertul acesta este mai degraba pufos si doar usor crocant, doar atat cat trebuie sa le ofere papilelor tale gustative o senzatie revigoranta. Acest crisp de mere poate fi consumat fara griji la micul dejun.

Reteta de crisp de mere

Timp: 40 de minute (preparare: 10 minute, coacere: 30 de minute), Portii: 8

INGREDIENTE

4 cani de mere feliate sau taiate cubulete
1 lingura de faina (poti inlocui cu faina integrala)
1/2 de cana de zahar (il poti inlocui fara probleme cu zahar stevia)
3/4 de cana de zahar brun
1/3 de cana de unt nesarat
3/4 de faina de ovaz
3/4 de faina integrala
1/4 lingurita (un varf de lingurita) de praf de copt
1/2 de lingurita de sare kosher

PREPARARE

Preincalzeste cuptorul la 350 de grade. Combina primele trei ingrediente din lista si aseaza compozitia pe o foaie de copt patrata, pe care ai uns-o inainte cu un pic de unt.

Amesteca celelalte ingrediente si presara-le peste mixul cu mar. Coace desertul in cuptor timp de 30 de minute, la 350 de grade.

Acest crisp de mere poate fi servit cald, cu inghetata – combinatia este absolut delicioasa! – sau garnisit cu un strop de mere. Ce ramane, poate fi depozitat la frigider.

FOTO: Guliver

Daca ti-a placut acest articol, da-ne un like pe pagina noastra de Facebook si vei afla si mai multe informatii interesante!