Poti scoate tot ce este mai bun din legume daca le gatesti, spune Dr. Oz. Legumele coapte sau doar usor calite pot reprezenta, de asemenea, un topping minunat pentru pizza vegetala facuta in casa.

Ca sa te asiguri ca ai o pizza vegetala 100%, prepara-ti singura toppingul de branza vegetala. Afla mai jos cum.

Pizza vegetala facuta in casa

INGREDIENTE
2 cani de broccoli, fara codite
1 ardei gras rosu feliat subtire
1 ciuperca mare Portobello, taiata in felii subtiri
1 lingurita de pudra de usturoi
1 lingurita de otet balsamic
1 lingurita de condimente asortate
2 tortillas sau pite din faina 100% integrala
1/2 de ceasca de pasta de rosii facuta in casa
50 g de mozzarela vegetala sau de parmezan vegetal
100 g de baby spanac

INSTRUCTIUNI

Preincalzeste cuptorul la 180 de grade.

Amesteca broccoli cu ardeiul iute, ciupercile, pudra de usturoi, otetul balsamic si restul condimentelor. Pune-le pe o foaie de copt si baga-le la cuptor timp de 30 de minute. Amesteca-le din cand in cand pentru a preveni uscarea legumelor.

Tine spanacul la abur pana ce se inmoaie.

Coace tortilla sau pitta direct in cuptor timp de 5 sau 7 minute, pana ce devine crocanta. Unge-o cu un strat subtire de pasta de rosii si distribuie in mod egal legumele precoapte si spanacul. La final, presara mozzarela sau parmezanul vegetal.

Pune pizza vegetala in cuptor si las-o sa se coaca timp de 3-5 minute, pana ce toppingul s-a topit. Verifica din cand in cand ca legumele sa nu se gateasca prea mult si sa devina maronii.

Pentru a face parmezan vegetal, pune intr-un blender 1/4 de cana de nuci si 1/4 de ceasca de drojdie inactiva si amesteca pana ce compozitia capata textura parmezanului razuit.

Daca vreti sa aflati si mai multe retete si ponturi de nutritie, aflati ca Dr. Oz vine in Romania pe 25 mai. Il puteti intalni la Sala Palatului, iar biletele le puteti cumpara de AICI.

Daca ti-a placut acest articol, da-ne un like pe pagina noastra de Facebook si vei afla si mai multe informatii interesante! 

Foto: Guliver