Gnocchi cu spanac sunt un preparat delicios, cu care poti impresiona oricand.

Ingredientele sanatoase, modul de preparare deloc sofisticat si gustul sunt doar trei dintre atuurile care fac din gnocchi cu spanac un preparat all seasons.

In plus, gnocchi cu spanac sunt o alternativa minunata la traditionalele si mai putin sanatoasele chiftele.

Gnocchi cu spanac nu sunt paste

De obicei, gnocchi sunt confundati cu un anumit tip de paste dar, in realitate, sunt un fel de chiftele italienesti preparate din cartofi si din firimituri de paine.

Gnocchi cu spanac sunt o reteta vegetariana, in care spanacul sotat este reimprospatat cu un strop de ulei de masline si cu o atingere de parmezan, pentru o aroma usoara, dar cu personalitate. Acest tip de gnocchi cu spanac pot fi servite si ca fel principal la pranz sau la cina, dar si drept garnitura.

Nu este deloc greu sa prepari acasa ghocchi cu spanac. Nu ai nevoie de ingrediente dificil de gasit si nici de vreun echipament special. Poti folosi doar mainile. In plus, prepararea lor necesita foarte putin timp. Dupa aceea, le poti lasa sa se odihneasca in frigider inainte de a le gati.

Ingrediente (pentru 10-12 gnocchi)

280 de grame de spanac proaspat
1/3 de cana de faina
1 ou batut
1/4 de lingurita de sare de mare
piper proaspat macinat
1/4 de cana de parmezan proaspat ras
1/2 de cana de pesmet proaspat prajit

Mod de preparare

Spala foarte bine spanacul proaspat si pune-l in aparatul de gatit cu aburi sau intr-un cos special destinat gatitului cu abur pe aragaz. Lasa spanacul la abur pana cand se inmoaie. Pune-l apoi pe un prosop curat pentru a absorbi tot lichidul. Dupa aceea, toaca-l marunt.

Intr-un bol, pune laolalta toate ingredientele si amesteca-le bine. Din amestec formeaza bilute de dimensiunea unei chiftele, pe care sa le asezi apoi pe hartie de copt, intr-o tava. Pune tava in frigider pana cand esti gata sa prepari gnocchi.

Atentie! Pentru a obtine gnocchi perfecte, rostogoleste-le prin faina.

Pune la fiert, intr-o cratita, apa cu sare. Cu o lingura mai lata sau cu o spumiera, scufunda gnocchi in apa fiarta timp de doua minute.

Scoate gnocchi cu spanac pe o farfurie si tine-le calde pana la servire, cand presari deasupra parmezan si pesmet.

Daca ti-a placut acest articol, da-ne un like pe pagina noastra de Facebook si vei afla si mai multe informatii interesante!

Foto: Guliver