Daca te simti lipsita de energie si parca nici sanatatea nu iti mai este la cote ridicate, atunci ai nevoie de acest platou cu legume care iti va reda vigoarea.

Reteta noastra de platou cu legume este simpla si vei observa ca preparatul este hranitor si delicios. Mai mult decat atat, desi te vei ridica satula de la masa, nu te vei confrunta cu acea senzatie de prea plin care, adesea, iti creeaza stari de disconfort.

Ingredientele folosite sunt sanatoase: orez brun, cartofi dulci, spanac si fasole neagra. Cartoful dulce trebuie gatit la abur si apoi amestecat cu usturoi pisat, lamaie si tahini pentru a crea un piure delicios, iar spanacul si fasolea neagra sotate cu tamari, pentru o aroma consistenta. Doar orezul trebuie gatit simplu, cu putina zeama de lamaie. Iata reteta in detaliu:

Platou cu legume

INGREDIENTE

2/3 de cana de orez brun organic, fiert in 800 ml de apa
2 cartofi dulci (600 g)
1 conserva de boabe de fasole neagra (400g)
200 g de spanac
3 catei de usturoi
2 Linguri de ulei de masline
1 lamaie
1 Lingura de tahini
1 Lingura de tamari

Pentru dressing

2 Linguri de tahini
3 Linguri de ulei de masline
1 Lingura de apa

PREPRARE

Incepe prin a gati orezul pe care pur si simplu trebuie sa il pui la fiert in apa cu un praf de sare. Lasa-l sa fiarba aproximativ 15 minute, pana cand apa a fost absorbita, iar orezul a capatat textura perfecta. Odata ce orezul s-a fiert, stropeste-l cu zeama de la o jumatate de lamaie.

In timp ce fierbe orezul, curata de coaja cartoful dulce si taie-l in felii mai groase pe care sa le pui apoi in aparatul de gatit cu aburi. Lasa-l acolo sa se gateasca timp de aproximativ jumatate de ora – pana cand furculita poate patrunde in el cu usurinta.

Pune cartoful dulce intr-un bol si paseaza-l impreuna cu 2 catei de usturoi, 1 lingura de tahini, sucul de la cealalta jumatate de lamaie si putina sare.

Dupa ce orezul si cartoful dulce s-au gatit, pune intr-o tigaie boabele de fasole – care au fost scurse de lichidul din conserva si gatite cu apa rece – spanacul, tamari si restul de usturoi zdrobit si soteaza-le cateva minute, pana cand spanacul se inmoaie, iar fasolea se rumeneste usor.

La final, mixeaza dressingul intr-un mojar, apoi aseaza toate ingredientele salatei pe un platou si pune dressing peste ele.

Ti-a placut reteta de platou cu legume? Mai multe retete delicioase si sanatoase afli pe pagina noastra de Facebook!