prajitura vegana

Prajitura vegana cu faina de cocos si ciocolata este un desert sanatos care te va face sa nu-ti mai doresti altceva dulce la masa.

Plina cu fulgi de ciocolata, alune de padure si cu un discret gust de cocos si de banana, aceasta prajitura vegana poate reprezenta la fel bine si un desert, dar si o gustare de sine statatoare. Stiu, pare un desert decadent, poate asa este, insa este o certitudine faptul ca nu te va ingrasa. Poti manca linistita o felie. Chiar si trei.

Prajitura vegana cu faina de cocos si ciocolata

INGREDIENTE

40 g (1/2 de cana) de faina de cocos ( o gasesti AICI)
1 Lingura de amidon de tapioca (il poti comanda online de AICI)
1/2 lingurita de praf de copt
1/2 de lingurita de sare
2 banane
1 Lingura de seminte de chia, care au fost tinute timp de 10 minute in 3 linguri de apa
6 Linguri de unt de nuci sau de migdale
4 Linguri de zahar de cocos ( il poti comanda online de AICI)
60 ml (1/4 cana) de ulei de cocos, topit
80 ml (1/3 cana) de sirop de artar
60 ml (1/4 cana) de lapte de migdale
1 lingurita de extract sau pudra de vanilie
50 g (1/2 cana) de alune de padure faramate
100 g (3/4 cana) de ciocolata neagra facuta bucatele sau razuita.

PREPARARE

Preincalzeste cuptorul la 175 de grade Celsius si unge cu unt o tava de copt de forma patrata.
Intr-un bol de marime medie, amesteca faina, praful de copt si sarea si lasa-le deoparte.
Intr-un alt bol, mai mare pune banana curatata de coaja si paseaz-o pana ce devine cremoasa. Pune inauntru semintele de chia, untul, uleiul de cocos, zaharul de cocos si siropul de artar si amesteca pana ce compozitia devine omogena.

Adauga usor, amestecand de sus in jos amestecul cu faina. Dupa ce compozitia s-a amestecat foarte bine – ai grija sa nu formezi cocoloase, dar evita sa amesteci prea violent – incorporeaza fulgii de ciocolata si nucile faramate.

Pune intreaga compozitie in tava de copt, pe care ai uns-o inainte cu unt sau cu ulei si las-o la cuptor 23-25 de minute, la foc mediu, fiind atenta sa nu se coaca mai mult decat este necesar.

Cand prajitura vegana cu faina de cocos si fulgi de ciocolata s-a copt, scoate tava din cuptor, iar, dupa ce s-a racit, taie prajitura in portii patrate.

Foto: Guliver

Daca ti-a placut acest articol, da-ne un like pe pagina noastra de Facebook si vei afla si mai multe informatii interesante!