Probabil ca ideea de quesadilla cu avocado nu-ti va surade din prima, tocmai din cauza ingredientului principal, avocado, care nu este pe placul tuturor atunci cand este cald. Insa te asiguram ca aceasta reteta de quesadilla cu avocado va fi un compromis de care te vei bucura.

Asta cu conditia sa tii cont de un sfat pretios: gateste mai intai branza cu tortilla si adauga avocado doar atunci cand esti gata sa consumi preparatul.

De ce sa folosesti avocado in quesadilla cand ai putea, pur si simplu, sa iti prepari un guacamole rapid? Raspunsul se afla in gustul pe care il vei descoperi in acest quesadilla cu avocado, gust conferit de echilibrul dintre tortilla, avocado si branza.

Cum prepari quesadilla cu avocado

Ingrediente (pentru 1 portie)

1/4 avocado
1 lingurita de suc de lamaie sau suc de limeta (lime)
un varf de lingurita de sare
1 lingurita de unt
1 tortilla
1/4 ceasca de branza Cheddar razuita

Mod de preparare

Amesteca avocado ca sucul de lamaie sau de limeta si cu sarea. Topeste untul intr-o tigaie mica, la foc mediu. Pune in tigaie tortilla, peste untul topit, si presara deasupra branza Cheddar. Lasa tortilla astfel acoperita in tigaie, pana ce branza s-a topit si a devenit usor aurie. Presara rapid, deasupra, amestecul cu avocado, opreste focul si impatureste tortilla in jumatate, apasand usor, astfel incat partile acoperite cu branza sa se lipeasca una de cealalta.

Poti taia astfel quesadilla cu avocado in fasii si sa o consumi imediat.

Atentie! Pentru ca reteta sa fie un succes, trebuie sa ai un avocado copt. Daca nu stii cum ar trebui sa alegi un avocado bun, te invatam noi.

Iti mai propunem si o reteta de Gnocchi cu spanac, dar si retata noastra de Salsa raw, cu numai 50 de calorii.

Daca ti-a placut acest articol, da-ne un like pe pagina noastra de Facebook si vei afla si mai multe informatii interesante!

Foto: Guliver