Spanac in sos alb

Reteta de spanac in sos alb poate constitui un pranz delicios, deloc complicat, o explozie de arome la care nu te-ai fi asteptat.

Spanacul este vedeta primavara, asa ca este  bine sa profiti cat mai mult de el si de beneficiile pe care acesta le aduce organismului. Aceasta leguma verde originara din Asia Mica contribuie la profilaxia sau ameliorarea unor afectiuni precum hipertensiunea arteriala, tusea, avitaminoza, scorbutul, rahitismul, acneea si anemia. De asemenea, este recomandat sa consumi spanac daca te confrunti cu stari de oboseala.

Mai mult, spanacul este un foarte bun activator al secretiilor pancreatice, prevenind astfel aparitia unor boli grave legate de disfunctii ale acestui organ vital.

Cu atatea beneficii si proprietati pe care le are, spanacul trebuie sa faca parte din dieta ta in aceasta primavara.

SPANAC IN SOS ALB

INGREDIENTE

3 linguri de unt
1 buchet mare (aproximativ 227 g) de baby spanac sau spanac proaspat
2 linguri de faina integrala
1/2 ceapa galbena, tocata marunt
2 catei de usturoi, pisati
sare si piper, dupa gust
un varf de lingurita de pudra de nucsoara
1/2 cana de lapte de migdale
1/2 cana de smantana proaspata
2 linguri de parmezan razuit

PREPARARE

La inceput, topeste intr-o tigaie o lingura de unt. Adauga spanacul si soteaza-l timp de 2-3 minute, pana ce frunzele s-au inmuiat si apa s-a evaporat. Scoate spanacul astfel sotat pe o farfurie.

In aceeasi tigaie, pune restul de unt si adauga faina, amestecand bine, astfel incat sa nu se formeze cocoloase. Lasa faina sa se gateasca pana cand capata o culoare usor aramie. Adauga ceapa, usturoiul, amesteca si mai lasa pe foc inca vreo 30 de secunde.

Adauga laptele si amesteca bine, apoi adauga smantana si continua sa amesteci pana cand intreaga compozitie se transforma intr-o pasta cremoasa si foarte fina, fara cocoloase.

Pune in sosul alb spanacul sotat si amesteca pana ce totul se combina foarte bine. Opreste focul si, la final, adauga parmezanul.

Tipsuri

– Ajusteaza restul ingredientelor in functie de cantitatea de spanac pe care o ai.
– Smantana este o optiune personala. Poti renunta la ea fara sa afectezi gustul sau consistenta preparatului. In loc, poti folosi mai mult lapte.
– Ceapa galbena este cea mai buna pentru aceasta reteta.

Daca ti-a placut acest articol, da-ne un like pe pagina noastra de Facebook si vei afla si mai multe informatii interesante! 

Foto: Guliver