Retete de Paste in stil grecesc

Retete de Paste in stil grecesc – citeste-le si tu ca sa ai un ospat altfel decat ai pregatit in fiecare an! Sau poate esti incepatoare si de sarbatorile pascale vine familia in vizita si vrei sa-i uimesti? Am gasit masa completa de Paste, numai cu retete grecesti de pe She Knows! Pregateste si tu aceste bunatati si lasa-i pe toti uimiti si cu… burtile pline! 🙂

Daca esti in cautare de “altceva” pentru Pastele de anul acesta, retele grecesti sunt atat de savuroase! Gusturi incredibile si combinatii de arome ce vor impresiona pe toata lumea. Si pe cei mai traditionalisti, dar si pe cei sofisticati, ce cauta mereu noi si noi experiente culinare.

Retete de Paste in stil grecesc: Supa cu marar si lamaie – 8 portii

Ingrediente

  • maximum 2 litri de apa
  • o cana de cepe verzi tocate – 6-8 fire de ceapa
  • ½ cana de marar proaspat tocat
  • ½ cana de orez (negatit)
  • 2 lingurite sare
  • 3 galbenusuri
  • 4-6 lingurite de zeama de lamaie proaspat stoarsa
  • ¼ lingurita piper proaspat macinat

Mod de preparare

  1. Pune apa la incalzit intr-o oala. Amesteca doua lingurite de ceapa verde tocata cu o lingurita de marar si lasa-le deoparte. Adauga in zeama ceapa verde ramasa, restul de marar, orezul si sarea. Cand fierbe, da focul mic si pune capac. Cand orezul e fiert, e gata – circa 15 minute! Ia supa de pe foc.
  2. Amesteca galbenusurile cu zeama de lamaie si adauga treptat intr-o cana de supa fierbinte. Apoi din cana incorporeaza treptat in oala cu supa.
  3. Adauga verdeata pastrata deoparte, piperul si extra zeama de lamaie daca mai vrei. Poti pune si alte condimente, dupa gust.

Cartofi cu masline – 8 portii

Ingrediente

  • 1 kilogram de cartofi noi, mici, spalati si curatati
  • 2/3 cana de masline
  • 3 lingurite de ulei de masline extravirgin
  • 2 lingurite de patrunjel proaspat
  • rozmarin si rosii cherry
  • ¼ lingurita piper proaspat macinat

Mod de preparare

  1. Fierbe apa si pune la fiert cartofii, rosiile si maslinele. Fierbe pana cand cartofii sunt moi – aproximativ 15 minute. Scurge si pune-i in cratita.
  2. Adauga restul ingredientelor si incalzeste totul 1-2 minute.

Prajitura cu portocala, miere si nuci – 8 portii

Ingrediente

  • ½ cana de unt nesarat, la temperatura camerei, moale
  • indulcitor pe baza de stevie, dupa gust
  • 1 cana de faina integrala
  • 2 oua mari
  • 1 cana de nuci tocate marunt
  • 1 ½ lingurite praf de copt
  • ¼ lingurita sare
  • ¼ cana lapte vedetal caldut
  • coaja de la o portocala
  • sucul de la o portocala
  • ¼ cana de miere
  • felii de portocala si nuci usor prajite. Pentru extra-aroma, le poti si carameliza.

Mod de preparare

  1. Incalzeste cuptorul la 180 de grade. Unge o tava de prajituri si tapeteaza cu faina.
  2. Intr-un bol pune untul si indulcitorul. Bate pana cand amestecul e aerat si usor.
  3. Adauga ouale, unul cate unul.
  4. Pune faina, nucile, praful de copt si sarea in alt bol.
  5. Amesteca alternativ in aluatul de mai sus ingredientele uscate, dar si laptele. Apoi adauga coaja de portocala.
  6. Pune totul in tava si coace pana cand, daca bagi o scobitoare in mijloc, iese curata.
  7. Lasa la racit 10 minute.
  8. Amesteca sucul de portocala si mierea pana cand sunt un sirop si toarna peste prajitura calduta.
  9. Lasa prajitura sa se “odihneasca” in sirop si adauga nucile prajite si feliile de portocala la final

Pentru ca suntem sigure ca vei fi vedeta sarbatorii cu masa completa, atat de usor de facut, iti mai spunem doar sa ai un Paste Fericit!

Daca ti-a placut articolul cu retete de Paste in stil grecesc, citeste si: Idei de deserturi rapide pentru masa de Paste. Inspira-te!

Foto: Guliver