Exista si retete de prajituri cu crema care nu ingrasa prea mult! Am ales unele mai sanatoase si cu putine calorii! Atentie, insa! Nu depasi o portie!

Te pregatesti pentru Revelion si nu te hotarasti ce deserturi sa faci, pentru ca vrei sa fie gustoase si cu crema, dar sa nu ingrase prea mult? Ce-ai spune de niste retete de prajituri cu crema, dar care sa aiba putine calorii? Am gasit pe Bbcgoodfood.com niste retete de prajituri cu crema care nu te vor pune in dificultate din punct de vedere caloric si care nu sunt greu de facut acasa!

3 retete de prajituri cu crema

1 Prajitura de morcov

Prajitura cu morcov poate fi trecuta cu brio pe lista de retete de prajituri cu crema fara multe calorii. Varianta pe care ti-o dau poate fi taiata in 16 portii, cu cate 217 calorii per portie.

Ingrediente pentru blat:

1 portocala medie

140 grame stafide

125 ml ulei de rapita

115 grame faina integrala

1 lingurita praf de copt

1 lingurita bicarbonat de sodiu

1 lingurita pudra de scortisoara

280 grame morcov razuit, stors de apa

2 oua

115 grame faina

Ingrediente pentru crema

100 grame branza cu un continut redus de grasime

100 grame branza quark

3 linguri zahar pudra, cernut

1/2 lingurita coaja de portocala razuita

1 1/2 lingurita zeama de lamaie

Preparare:

Preincalzeste cuptorul la 160 de grade Celsius.

Pentru blat, da pe razatoarea mica portocala si stoarce 3 linguri de suc. Toarna sucul peste stafide, intr-un bol, amesteca si coaja razuita, si lasa stafidele la hidratat.

Unge cu ulei o tava patrata, cu latura de 20 de centimetri. Amesteca faina cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu si scortisoara. De la un ou, pune albusul intr-un bol mic si galbenusul intr-un bol mare. Peste galbenus, sparge si celalalt ou. Apoi adauga zaharul si bate ouale cu zaharul 1-2 minute, pana cand se formeaza o spuma groasa. Adauga incet uleiul si continua sa mixezi la viteza redusa. Adauga, in doua reprize, compozitia cu faina, amestecand cu o spatula sau o lingura de lemn.

Incorporeaza morcovul si stafidele. Pune apoi albusul ramas, pe care il bati in prealabil. Varsa compozitia in tava de copt si niveleaza aluatul. Coace blatul aproximativ o ora, apoi incearca-l cu o scobitoare. Cand este gata, lasa-l sa se racoreasca in tava 5 minute, apoi intoarce tava, scoate blatul si lasa-l sa se raceasca complet.

Ca sa faci crema, amesteca branza cu un continut redus de grasime cu branza quark, zaharul pudra si coaja de portocala. Adauga zeama de lamaie si amesteca, fara sa exagerezi, pentru ca branza se va inmuia. Intinde crema de branza peste blat si taie prajitura in 16 patrate.

2 Rulada cu mango si fructul pasiunii

Esti in cautare de retete de prajituri cu crema care sa nu ingrase rau? Atunci opteaza pentru cele cu fructe! Daca folosesti iaurt in loc de smantana, ai mari sanse sa nu pui kilograme in plus! Taie rulada in 10 felii. Fiecare felie va avea 153 de calorii.

Ingrediente pentru foaie:

3 oua

85 grame zahar granulat, fin (plus o lingura)

85 grame faina, cernuta

1 lingurita praf de copt

1 lingurita esenta vanilie

Ingrediente pentru crema:

1 lingura zahar granulat, fin

2 frucul pasiunii, pulpa

2 mango, pulpa

250 grame zmeura, decongelata

200 grame iaurt grecesc

Preparare:

Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Unge cu ulei o tava de 30×24 centimetri si pune in ea hartie de copt.

Pune ouale si zaharul intr-un bol si mixeaza-le pana cand se formeaza un amestec gros, dar usor, aproximativ 5 minute. Adauga faina si praful de copt, apoi vanilia. Amesteca totul cu o spatula, apoi toarna compozitia in tava, niveleaza si da tava la cuptor 12-15 minute, pana cand blatul devine auriu deasupra. Apoi, scoate foaia si pune-o pe o alta hartie de copt, presarata cu 1 lingura de zahar. Ruleaza hartia, cu tot cu blatul de rulada, apoi lasa-l sa se raceasca de tot.

Pentru crema, amesteca iaurtul cu zahar si pulpa de fructul pasiunii si de mango. Cand crema este gata si blatul este racit complet, desfa blatul, unge-l cu crema si ruleaza-l din nou.

3 Prajitura pufoasa cu ciocolata

Trece pe lista de retete de prajituri cu crema demne de dieta si aceasta varianta: desert cu ciocolata cu putina grasime. Poti sa faci opt portii, fiecare avand 180 de calorii.

Ingrediente pentru blat:

Unt moale, pentru a unge tava

3 oua mari

85 grame zahar

70 grame faina

1 lingura amidon

2 linguri cacao

1/2 lingurita praf de copt

Ingrediente pentru crema:

25 grame ciocolata neagra, tocata

1 lingura cafea neagra

100 grame branza degresata

100 grame iaurt grecesc (0% grasime)

2 linguri zahar pudra

Preparare:

Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Pune hartie de copt si unge cu unt doua tavi cu diametrul de 18 centimetri.

Bate ouale cu zaharul pana cand formeaza o spuma ferma. Trebuie ca spuma sa se tina tare pe tel sau mixer.

Cerne faina, amidonul, cacaoa si praful de copt. Incorporeaza acest amestec in ouale batute, folosind o lingura de lemn. Imparte compozitia in cele doua tavi si coace foile 15-20 de minute. Cand sunt coapte, lasa-le sa se odhneasca in tava 5 minute, apoi intoarce-le pe un grilaj de aragaz si lasa-le la racit.

Topeste in cuptorul cu microunde ciocolata, impreuna cu cafeaua, 20-30 de secunde. Amesteca usor, pana se racoreste. Amesteca bine branza degresata cu iaurtul grecesc si zaharul pudra, pana se omogenizeaza. Pune jumatate din cantitate intr-un alt vas si amesteca in el si ciocolata topita.

Ca sa asamblezi prajitura, pune prima foaie pe un platou si intinde crema de branza. Pune apoi al doilea blat, pe care il acoperi cu crema de ciocolata. Gata!

FOTO: Guliver

Citeste si: Ce mananca vegetarienii de Sarbatori: alternative light la sarmale.