Un stil de viata vegetarian inseamna un stil de viata sanatos. Daca iti doresti sa renunti la vin, ciocolata si mancaruri pe baza de carne, iti recomand sa incerci aceste retete vegetariene sanatoase pentru cina. In loc sa consumi foarte multe produse care iti pot pune in pericol silueta, incearca sa introduci mai multe legume in alimentatia ta. Aceste retete vegetariene sanatoase pentru cina sunt oferite de site-ul loveandlemons.com.

Eu am incercat cateva retete si am fost cu adevarat impresionata de gustul minunat pe care il au toate aceste preparate din legume. Desi nu eram o mare consumatoare de legume si fructe, trebuie sa recunosc ca aceste retete m-au determinat sa imi schimb stilul de viata.

3 retete vegetariene sanatoase pentru cina

1. Paste cu spanac si sos de turmeric

Pastele cu spanac si branza preparate in stil vegetarian sunt mult mai sanatoase si mai gustoase decat traditionalele paste cu branza si sos. Paprika si turmericul dau savoare acestui preparat, iar spanacul proaspat iti asigura necesarul de fier.

Ingrediente

1 ceapa rosie

2 capatani de usturoi

ulei de masline extravirgin

un praf de paprika

1 lingura de otet de mere

200 de grame de alune caju

300 de ml de apa

drojdie

piper cayenne

1 lingurita de turmeric

sare de mare

piper negru

1 pachet de paste (melcisori)

1 punga de spanac congelat (sau 2 – 3 legaturi de spanac)

Preparare

Intr-o tigaie mica, pune uleiul de masline la incins, adauga ceapa si usturoiul si soteaza-le timp de cinci minute. Adauga putina paprika si amesteca in continuare, iar la final adauga putin otet de mere. Separat, intr-un blender, adauga sosul obtinut din ceapa si usturoi, alunele caju, trei linguri de ulei de masline, apa, drojdie, piper cayenne si turmeric. Adauga putina sare si piper pentru gust.

Pasul urmator este sa pui pastele la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj. Dupa ce au fiert, lasa-le la scurs, dupa care pune-le intr-o tava si adauga peste ele sosul pe care l-ai preparat anterior. Adauga frunzele de spanac si amesteca. Daca este nevoie, poti sa mai adaugi putina sare.

2. Legume cu sos de chilli si susan

Daca m-ar fi intrebat cineva cum se prepara legumele, as fi raspuns foarte simplu: la cuptor! Aceasta reteta de legume cu chilli m-a ajutat sa imi schimb complet gusturile culinare si sa devin “dependenta” de legume.

Ingrediente

200 de grame de orez salbatic

1 cartof

1 broccoli

2 morcovi

seminte de rodie

seminte de susan

ulei de masline

sare

piper

Pentru dressing:

zeama de la doua portocale

1 lingurita de sos de soia

1 lingurita de ulei de susan

1 lingurita de pasta de chilii

1 lingurita de otet de orez

Preparare

Fierbe orezul conform instructiunilor de pe ambalaj. In acest timp trebuie sa fierbi legumele intr-o baie de aburi. Taie cartoful in cubulete si prepara-l separat de morcovi. Adauga sare si piper pentru gust. Trebuie sa lasi legumele la fiert timp de aproximativ 20 – 30 de minute.

In timp ce fierb legumele este recomandat sa prepari dressing-ul. Amesteca toate ingredientele si pune-le separat intr-un bol de dimensiuni mici.

Dupa ce a fiert orezul, pune-l in boluri si adauga legumele fierte si dressing-ul.

3. Supa de linte rosie cu cartofi

Pe ultimul loc pe lista cu retete vegetariene sanatoase pentru cina se afla supa de linte rosie cu cartofi. Lintea are foarte multe beneficii pentru sanatate si este recomandata in foarte multe diete.

Ingrediente

1 lingura de ulei de cocos

1 ceapa alba

2 morcovi

2 capatani de usturoi

1 lingurita de ghimbhir ras

1 cartof dulce

2 lingurite de curry

un praf de cardamon

150 de grame de linte rosie

900 de ml de supa de legume

150 de grame de fasole verde

mazare congelata

1 legatura de spanac

zeama de la doua lamai

piper rosu

coriandru

Preparare

Incinge uleiul de cocos intr-o oala de dimensiune medie. Adauga ceapa tocata si putina sare si piper si amesteca in continuare. Adauga morcovii, usturoiul, ghimbirul, cartoful si amesteca. Adauga praful de curry, cardamonul si inca putina sare si piper. Amesteca toate ingredientele timp de un minut, dupa care adauga lintea si supa de legume. Lasa supa la fier, la foc mediu, timp de 20 – 30 de minute. Dupa ce a fiert, amesteca supa cu ajutorul unui blender. Adauga fasolea verde, zeama de lamaie si spanacul si lasa supa la fiert cateva minute. Daca este nevoie, mai adauga putina zeama de lamaie, sare sau piper pentru mai mult gust.

Poti servi supa cu putin coriandru si cateva felii de lamaie. Daca vrei, poti sa adaugi si putin iaurt in farfurie.

Incearca si aceste retete vegetariente de nota 10!

Daca ti-a placut acest articol, da-ne un like pe pagina noastrae de Facebook si vei afla si mai multe informatii interesante!

Foto: Guliver