Daca ti-e greu sa rezisti dulciurilor in aceasta perioada, macar incearca sa optezi pentru ceva mai sanatos. Noua ne-au atras atentia acesti biscuiti cu dovleac si fulgi de ciocolata, ideali pentru o mica gustare intre mese!

Cel mai bine e sa faci mai multi biscuiti cu dovleac, ca sa te asiguri ca ai cu ce inabusi pofta de dulce si in zilele urmatoare. Reteta este destul de simpla, iar biscuitii se coc in mai putin de 30 de minute.

Ce-ti trebuie neaparat: piure de dovleac. Cumpara un dovleac de placinta si da pe razatoare cantitatea necesara. Mai departe, ar trebui sa-l calesti putin. Pune-l intr-o oala mica impreuna cu putina apa si lasa-l pe foc mic pana cand lichidul scade si dovleacul se inmoaie bine. Poti adauga si un praf de scortisoara, la final.

Biscuiti cu dovleac facuti cu faina integrala

Aceasta reteta de biscuti cu dovleac se face cu faina integrala, iar noua ne convine de minune! Faina integrala de grau este bogata in fibre si vitamine si are mult mai putini carbohidrati decat faina alba.

Ingrediente:

114 grame unt nesarat sau ½ ceasca de sos de mere neindulcit

1 ½ ceasca de miere

1 ceasca de piure de dovleac

1 ou

1 lingurita de vanilie

2 ½ cesti de faina integrala

1 lingurita de bicarbonat de sodiu

¾ lingurita de praf de copt

¾ ceasca de fulgi de ciocolata

¼ lingurita sare

Preparare:

Incalzeste cuptorul la 150 de grade. Imbraca o tava cu hartie de copt.

Amesteca intai ingredientele uscate: faina integrala, bicarbonatul de sodiu, praful de copt si sarea. Da-le deoparte.

Tips: in loc defulgii de ciocolata poti folosi si bucatele de portocale confiate!

Separat, amestca mierea cu untul (sau cu sosul de mere), folosind un mixer – 4-5 minute pana cand compozitia devine pufoasa. Apoi, adauga piureul de dovleac, oul si vanilia.

Adauga, turnand in ploaie, ingredientele uscate peste compozitia cu dovleac. Amesteca la viteza mica-medie pana cand toate ingredientele se combina bine. La final, adauga fulgii de ciocolata.

Formeaza biscuiti rotunzi, punand compozitie in tava cu o lingura mai mare. Lasa spatiu suficient intre biscuiti ca sa nu se lipeasca cand vor incepe sa se coaca. Pune-i in cuptor pentru 22-25 de minute, pana cand devin aurii. Cand ii scoti, lasa-i sa se raceasca putin, iar apoi pune-i pe o farfurie.

Foto: Guliver