biscuiti din ovaz

Pofta de dulce apare inevitabil dupa-amiaza. Acesta este momentul din zi cand energia scade, iar corpul “cere” dulce ca sa prinda din nou putere. Daca experimentezi des aceste pofte, fii pregatita sa le faci fata! Iti dam o reteta de gustare salvatoare: biscuiti din ovaz si unt de arahide.

Incearca, pe cat posibil, sa-ti prepari acasa gustari cat mai sanatoase, ca sa nu fii prinsa pe picior gresit. Desi poate parea mai simplu sa-ti cumperi o ciocolata sau o punguta de covrigei de la magazinul din colt, pe termen lung, obisnuinta te poate costa cateva kilograme in plus. Si nici nu e sanatos pentru sanatate. Incearca mai bine niste biscuiti din ovaz.

Biscuiti din ovaz si unt de arahide: ingrediente cheie pentru silueta

Poti incepe testarea gustarilor sanatoase cu aceasta reteta de biscuiti cu ovaz si unt de arahide. Faina alba este inlocuita in totalitate cu faina de ovaz si fulgi de ovaz, zaharul cu miere, untul cu ulei de cocos. Sunt ingrediente super-sanatoase, care iti vor mentine si silueta protejata. Iar gustul biscuitilor din ovaz e divin… e posibil sa te indragostesti de ei iremediabil!

Biscuiti din ovaz – Ingrediente:

½ ceasca de miere

½ ceasca de unt de arahide nesarat

1/3 ceasca piure de banane

¼ ceasca de ulei de cocos lichid

1 ou mare

1 lingurita de extract de vanilie

½ lingurita de bicarbonat de sodium

½ lingurita de praf de copt

½ lingurita de scortisoara

1 ½ ceasca de fulgi de ovaz, macinati in blender

1 ½ ceasca de fulgi de ovaz intregi

1 ½ ceasca de fulgi de ciocolata

Biscuiti din ovaz – Preparare:

Ca sa prepari biscuiti din ovaz, incalzeste cuptorul la 170 de grade. Imbraca doua tavi cu hartie de copt sau unge-le cu putin ulei.

Pune mierea si untul de arahide intr-un bol mare. Adauga piureul de banane, uleiul de cocos topit si amesteca pana cand obtii o compozitie omogena. Incorporeaza si oul. Adauga extractul de vanilie, bicarbonatul de sodiu, praful de copt si un praf de sare.

Ia o lingura mare cu care sa amesteci si adauga si ambele tipuri de fulgi de ovaz si fulgii de ciocolata. Amesteca bine.

Ia compozitie cu o lingura si pune-o in tava, formand mici gramajoare si lasand distanta suficienta intre ele ca sa nu se lipeasca.

Coace biscuitii in jur de 15-18 minute. La mijlocul timpului de coacere, inverseaza cele doua tavi (pe cea de sus, pune-o jos si invers).

Scoate biscuitii din cuptor si lasa-i sa se raceasca complet inainte de a-i manca.

Si iata si o reteta alternativa de biscuiti cu migdale!

Foto: Guliver