Biscuiti de casa cu lamaie.

Cand ai pofta de un desert foarte usor de facut, mergi in bucatarie si fa-ti biscuiti de casa cu lamaie. Reteta lui Jamie Oliver e foarte simpla si cu ingrediente pe care le ai aproape mereu la indemana.

Ori ii bei dimineata la cafea, ori rontai din ei la gustare. Daca vrei, ii poti pregati special pentru ziua celei mai bune prietene. In cazul acesta, aseaza-i intr-un borcan de sticla frumos si leaga-i o panglica. Acesti biscuiti de casa cu lamaie pot fi un cadou de efect!

Biscuiti de casa cu lamaie. Combina-i cu ce vrei!

Mie imi facea bunica biscuiti de casa cu lamaie. Din pacate, nu stiu reteta. Stiu doar ca aveau unt si lamaie. Si ca erau fragezi si putin faramiciosi. Dar acest fel de biscuiti pot fi imbunatatiti cu tot felul de ingrediente si arome.

De exemplu, le poti pune coaja de portocala in loc de lamaie. Sau scortisoara. Sau vanilie. Sau ce vrei tu.

Ingrediente

125 de grame de unt la temperatura camerei

100 grame zahar pudra

1 ou

200 grame faina

¼ lingurita bicarbonat de sodiu

3 linguri zahar brun

coaja de la 2 lamai

sare

Preparare

Amesteca bine intr-un bol untul si zaharul pudra, folosind mixerul. Trebuie ca zaharul sa se topeasca si amestecul sa fie cremos.

Adauga oul si mixeaza in continuare, pana cand compozitia devine moale.

Adauga faina, coaja de lamaie, bicarbonatul si sarea. Amesteca pana cand devine o coca ferma. Formeaza o bila de aluat si pune-o la frigider doua ore.

Incalzeste cuptorul la 180 de grade.

Presara faina pe blatul pe care intinzi, apoi, aluatul. Intinde-l pana cand are o grosime de ½ centimetri.

Taie biscuitii cu ce forme iti plac tie si aseaza-i, apoi, intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina.

Presara peste ei putin zahar brun.

Coace biscuitii 10 – 12 minute, pana cand marginile se rumenesc usor.

Scoate-i din cuptor si lasa-i la racit pe un grilaj.

Acum ca stii sa faci biscuiti de casa cu lamaie, afla si cum poti face Prajitura cu iaurt si lamaie.

FOTO: Guliver