Dulciurile preparate in casa sunt o minunatie, delicioase, pline de savoare si atent pregatite, iar aceasta reteta de bomboane cu mango este perfecta pentru gurmande, scrie minimalistbaker.com. Daca vrei sa incerci ceva sanatos si delicios, nu ezita sa testezi aceste minunate bomboane preparate in casa!

Reteta pentru bomboane cu mango este foarte simpla, timpul de preparare este de aproximativ 30 de minute si nu ai nevoie decat de sase ingrediente. In plus, bomboanele cu mango pot fi servite oricand, asa ca poti sa le iei cu tine la birou sau la un picnic in parc.

Bomboane cu mango

Daca vrei ca acest desert sa contina mai multe proteine, poti sa adaugi seminte de canepa, cativa fulgi de nuca de cocos si suc de lime pentru mai mult gust. Totodata, poti sa adaugi si nuci sau caju, sunt bogate in grasimi sanatoase, iar ca indulcitor poti sa folosesti caramel.

De ce sa incerci aceste bomboane cu mango:

  • sunt usor de preparat
  • au o aroma tropicala
  • contin fulgi de nuca de cocos
  • sunt moi si aromate
  • sunt sanatoase si delicioase

INGREDIENTE

  • 150 de grame de nuci sau caju
  • 155 de grame de mango uscat
  • 20 de grame de seminte de canepa
  • 27 de grame de fulgi de nuca de cocos
  • 10 curmale fara samburi
  • optional: suc de lime
  • un praf de sare

PREPARARE

Incalzeste cuptorul la 176 de grade Celsius si pune nucile la copt. Asteapta aproximativ zece minute sau pana cand capata o culoare aurie. Lasa-le sa se raceasca, apoi pune-le intr-un blender si amesteca-le bine.

Pune intr-un bol fructul de mango, apoi acopera-l cu apa calda. Lasa-l in apa timp de cinci sau sapte minute sau pana cand este suficient de moale pentru a fi preparat.

Pasul urmator este sa adaugi curmalele si fructul de mango intr-un mixer si sa amesteci ingredientele pana cand obtii o compozitie cremoasa si omogena. Adauga apoi semintele de canepa, nucile, fulgii de nuca de cocos, sucul de lime si putina sare. Amesteca bine ingredientele pana cand compozitia este usor moale. Daca este cazul, poti sa mai adaugi cateva curmale.

Formeaza bile de marimea unei nuci si da-le prin fulgi de nuca de cocos si seminte de canepa.

La final, asaza bomboanele pe o tava si lasa-le la rece aproximativ o ora inainte sa le servesti.

Iata si o reteta de bomboane raw cu fructe uscate!

Daca ti-a placut acest articol, da like pe pagina noastra de Facebook sau aboneaza-te la newsletter si o sa gasesti acolo si mai multe astfel de informatii!

Foto: minimalistbaker.com