bomboane raw pe farfurie

Daca vrei sa mananci mai sanatos si esti in cautare de deserturi fara zahar si gluten, iata ce-ti propunem: bomboane raw! Se fac dintr-un mix de nuci si fructe uscate, direct in blender. Toata operatiunea e simpla, iar rezultatul final – o minunatie!

De ce sa incerci aceste bomboane raw? Fiindca sunt alegerea ideala cand ai chef de ceva dulce, dar sanatos. Le poti savura pe post de gustare la orice ora!

Nucile si fructele uscate au unda verde intr-o alimentatie sanatoasa. Nucile sunt bogate in acizi grasi omega 3, antioxidanti, vitamina E si multe minerale (calciu, fier, potasiu, cupru). Fructele uscate sunt dulci si aromate si au in compozitie vitamine si minerale, fibre si antioxidanti. Iata o combinatie mai mult decat perfecta!

Bomboane raw si trucuri de gust

Reteta de bomboane raw pudra mai cere si un ingredient mai special, din bucataria raw-vegana: cacao raw. E importanta pentru ca mai tempereaza din dulceata fructelor si da si un gust minunat de ciocolata bomboanelor.

Sfatul este sa folosesti o pudra de cacao raw organica sau macar sa cumperi o pudra de cacao neindulcita, mai de calitate. Poti gasi acest produs pe site-urile de specialitate sau in magazinele bio.

Bomboane raw – Ingrediente:

1 ceasca de nuci (migdale, caju, alune de padure)

½ ceasca de curmale fara samburi

½ ceasca de caise uscate

½ ceasca de stafide

3 linguri de cacao raw organica

1 lingura de suc de portocale proaspat

½ lingurita de scortisoara macinata

¼ ceasca de fulgi de cocos deshidratati

Bomboane raw – Preparare:

Amesteca nuca de cocos cu scortisoara si da-le deoparte.

Serveste bomboanele raw pe post de gustare, cand ai chef de ceva dulce!

Pune nucile, curmalele, caisele, stafidele si pudra de cacao in blender si mixeaza 1-2 minute pana cand obtii o compozitie inchegata si lipicioasa. Adauga si sucul de portocale si mai pulseaza de cateva ori.

Formeaza bile de marimea unei nuci si da-le prin compozitia de cocos si scortisoara.

La final, asaza aceste bomaboane raw pe un platou si pune-le la frigider o ora ca sa se inchege bine.

Bomboane raw – Tips: In loc de fulgi de cocos poti folosi nuci pisate sau ciocolata raw. Topesti boabele de cacao raw si dai bomboanele prin ciocolata, apoi le lasi sa se intareasca.

Foto: Guliver