briose cu fulgi de ovaz mic dejun

Daca iti place sa savurezi cafeaua de dimineata alaturi de ceva dulce, macar alege un desert sanatos! Recomandarea de azi: briose cu fulgi de ovaz si banane! Sunt delicioase si se prepara in mai putin de o ora.

Pe noi ne tenteaza aceste briose cu fulgi de ovaz si banane si fiindca sunt mult mai bune decat briosele cumparate din comert, care abunda in zahar si chiar E-uri!

Aceste briose sunt facut cu fulgi de ovaz macinati fin in loc de faina alba, care ingrasa si nici nu-ti aduce vreun beneficiu nutritional.

Briose cu fulgi de ovaz: de ce sunt sanatoase

Ovazul, in schimb, face minuni in orice dieta, daca il consumi regulat la micul dejun: e o cereala integrala bogata in fibre, care iti creste satietatea, te ajuta sa-ti mentii silueta si imbunatateste digestia.

Combinatia de ovaz cu banane e fantastica – bananele dau brioselor dulceata si o consistenta pufoasa. Neaparat, adauga si nuci, ca in reteta! Daca nu te tenteaza nucile, le poti inlocui cu stafide, fulgi de ciocolata neagra sau migdale.

Ingrediente pentru 12 briose cu fulgi de ovaz:

2 cesti de fulgi de ovaz

1 lingurita de pudra proteica de vanilie

2 lingurite de praf de copt

1 lingurita de scortisoara

1 mana de nuci maruntite

un praf de sare

2 banane bine coapte

½ ceasca de sos de mere neindulcit

1 ceasca de iaurt grecesc

2 albusuri mari

1 lingurita de extract de vanilie

Briose cu fulgi de ovaz – Preparare:

Incalzeste cuptorul la 200 de grade. Pregateste 12 forme de briose din silicon si unge-le cu ulei vegetal.

Pune fulgii de ovaz in blender si macina-i. Combina-i apoi cu pudra proteica, praful de copt, scortisoara, nucile si un praf de sare.

In loc de sos de mere poti folosi si sirop de agave!

Separat, intr-un alt bol, amestesca paseaza bananele si adauga sosul de mere, iaurtul grecesc, albusurile si vanilia. Adauga ingredientele uscate in acest bol, treptat, amestecand cu un tel ca sa nu se adune cocoloase. Lasa aluatul sa se odihneasca 5 minute cat sa se umfle putin ovazul.

Imparte aluatul in formele de briose si baga-le in cuptorul incins. Coace briosele 15 minute. Incearca-le cu o scobitoare sa vezi daca s-au copt, iar daca iese curata, inseamna ca sunt gata; in caz contrar, mai lasa-le 1-2 minute in cuptor.

Poti servi cele 12 briose cu fulgi de ovaz simple sau cu o crema de ciocolata alaturi. Topeste pur si simplu putina ciocolata neagra si asezoneaza briosele!

Foto: Guliver