reteta de briose cu seminte de chia.

Raw veganii aproape ca nu se pot lipsi de semintele de chia. Asta pentru ca au proprietati nutritive si ajuta la “inchegarea” alimentelor vegane, unde nu poti folosi ou. Dar asta nu inseamna ca aceste seminte-minune nu pot fi folosite si in altfel de retete. De exemplu, la briose cu seminte de chia.

Semintele de chia sunt niste seminte micute ce au nuante de bej, maro si negru si fac parte din familia salviei. Pentru consumatorii de hrana raw sunt deosebit de speciale deoarece sunt un adevarat cocktail nutritiv.

Briose cu seminte de chia. De ce sunt bune

Ca sa incluzi semintele de chia in alimentatia ta nu trebuie neaparat sa fii raw vegana. Poti sa le mananci si altfel. De exemplu, poti sa iti faci briose cu seminte de chia. Stii de ce sunt sanatoase? Pentru ca semintele acestea micute contin acizi rasi Omega 3, fibre si minerale.

In plus, se digera integral si sunt foarte satioase. O sa iti tina de foame si nu o sa mai fii tentata sa rontai la 10 minute dupa ce ai terminat o briosa.

Ai incercat vreodata sa faci briose cu seminte de chia? Testeaza aceasta reteta de la Greatist.com.

Ingrediente

1 ½ cesti cu faina

1 lingurita cu bicarbonat

½ lingurita de sare

½ ceasca ulei de masline

½ ceasca zahar brun

1 ceasca de iaurt grecesc

1 ou

1 lingurita cu extract de vanilie

2 linguri cu seminte de chia

sucul de la 1 lamaie

Preparare

Preincalzeste cuptorul la 220 de grade. Aseaza opt forme de briose intr-o tava de briose.

Intr-un bol potrivit, amesteca faina, bicarbonatul si sarea.

Intr-un bol mare amesteca bine uleiul de masline cu zaharul, iaurtul si sucul de lamaie. Adauga oul si vanilia si amesteca ingredientele.

Adauga apoi ingredientele uscate in cele umede. Amesteca pana cand compozitia este omogena. Pune si semintele de chia.

Cand aluatul este omogen, toarna-l in formele de briose cu seminte de chia. Umple formele doar trei sferturi, pentru ca briosele se vor umfla.

Coace aceste briose cu seminte de chia 13 – 15 minute, pana cand devin aurii deasupra. Inainte de a le scoate din cuptor, verifica daca s-au copt in interior folosind o scobitoare.

Poti sa le mananci la micul dejun, langa cafea sau ceai. Sau in orice moment al zilei, ca gustare!

Acum ca stii cum sa faci briose, afla si alte 3 retete de mic dejun cu seminte de chia.

FOTO: Guliver