Nu mai stii ce sa mananci la micul dejun? Noteaza-ti aceasta reteta de briose sarate! Se fac usor si sunt ideale pentru zilele aglomerate in care ai nevoie sa mananci ceva mai satios dimineata! Si le poti lua si la pachet pentru pranz!

Daca n-ai facut niciodata briose sarate, ce-ai zice sa testezi o reteta in weekend? Merg foarte bine pe post de mic dejun alaturi de cafea sau ceai, dar le poti manca si la pranz alaturi de o salata verde.

Briose sarate si un ingredient surpriza: rosii cherry coapte

Aceste briose se fac cu morcov, rosii cherry coapte si branza feta. Dar poti folosi in loc de morcov si dovlecel sau zucchini sau poti combina mai multe legume. Mie imi place sa fac, din cand in cand, o combinatie de dovlecel si praz. Sau sa folosesc ardei gras rosu cu morcov.

Ce mi se pare interesant la aceasta reteta de briose sarate? Rosiile cherry trebuie coapte inainte de a fi adaugate in compozitie. Daca vrei sa trisezi – n-ai timp sa mai coci si rosiile inainte – le poti pune si crude, insa, savoarea brioselor vine si din rosiile cherry coapte. O data ce le coci, aceastea devin super-dulci si aromate si nici nu au asa de multa zeama – daca sunt prea lichide, e posibil sa ti se lase compozitia.

Cum coci rosiile cherry: taie-le pe din doua, asaza-le in tava, stropeste-le cu putin ulei de masline, sare si piper si baga-le in cuptorul incins la 170 de grade pentru cel putin o ora.

Ingrediente pentru 12 briose:

250 grame de faina

1 lingurita de praf de copt

sare

180 grame de morcov ras

3 linguri de busuioc proaspat tocat

100 grame de rosii cherry coapte

75 grame de branza feta faramitata

2 oua

175 ml de lapte

4 linguri de ulei de masline

Preparare:

Preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Unge 12 forme de briose cu ulei de masline.

Pune faina intr-un bol mare, adauga praful de copt, un praf de sare, morvovul ras, busuiocul, rosiile cherry coapte si maruntite si branza feta. Amesteca.

Separat, amesteca ouale, laptele si uleiul si adauga-le peste compozitia de faina. Folosind un tel, incorporeaza cele doua compozitii. Amesteca bine ca sa nu ramana cocoloase de faina. Cand compozitia s-a omogenizat bine, pune aluat in fiecare forma de briosa, avand grija sa umpli cam trei sferturi din forma.

Coace briosele 20 de minute, pana cand se rumesc frumos pe deasupra. Le poti verifica folosind o scobitoare – infige-o in briosa si daca iese curata, inseamna ca si in interior briosa este coapta; daca nu, mai poti lasa briosele inca 3-4 minute la cuptor. Dupa ce le scoti din cuptor, lasa-le sa se raceasca de tot si abia apoi scoate-le din forme.

Briose dulci stii sa faci? Iata o reteta simpla si la indemana: briose cu fulgi de ovaz si banane!

Foto: Guliver