briose vegane cu afine si banane

Oricat de sanatos ai manca, la un moment dat micul dejun nu mai pare atat de atractiv. De aceea, din cand in cand e bine sa mai schimbi porridge-ul de ovaz sau budinca de chia si cu altceva! Azi iti recomandam niste briose vegane delicioase.

Noua ne-au facut cu ochiul din prima aceste briose vegane! Nu contin faina alba, unt, zahar sau oua. Toate ingredientele sunt cat se poate de naturale si sanatoase: faina integrala (poti folosi insa si faina de migdale), lapte de migdale, ulei de cocos, miere, banane si afine. Iar reteta este mega simpla – in total nu-ti va lua mai mult de o ora ca sa faci compozitia si sa coci briosele!

Briose vegane la micul dejun: ce iti aduc bun?

De ce ne surade ideea acestor briose vegane la micul dejun? Aceste briose vegane nu doar ca sunt satioase si te satura, dar sunt si o super alternativa la briosele din comert, pline de zahar si de ingrediente neprietenoase cu dieta ta sanatoasa.

Iar motivele nu se opresc aici: sa mananci un mic dejun dulce e un obicei bun daca vrei sa slabesti! Asta fiindca in prima parte a zilei arzi caloriile mai eficient decat dupa-amiaza!

Poti lua aceste briose vegane si la pachet, ca sa le savurezi pe post de gustare!

Ingrediente pentru 15 briose vegane:

2 cesti de faina integrala bio

½ lingurita de sare

¼ lingurita de scortisoara macinata

2 lingurite de praf de copt

4 banane mari si bine coapte

1 ceasca de afine proaspete sau congelate

¾ ceasca de miere

¼ ceasca ulei de cocos

½ ceasca de lapte de migdale neindulcit

2 lingurite de extract de vanilie

Briose vegane – Preparare:

Preincalzeste cuptorul la 176 de grade. Unge cu ulei de masline o tava pentru briose si da-o deoparte. Daca n-ai o tava poti folosi si forme de briose din hartie.

Pentru a prepara aceste briose vegane, combina ingredientele uscate: faina, praful de copt, sarea si scortisoara.

Paseaza bananele cu o furculita intr-un bol mare. Adauga mierea, uleiul de cocos, laptele de migdale si extractul de vanilie si amesteca pana la omogenizare.

Treptat, adauga ingredientele uscate. Poti folosi un blender ca sa le incorporezi mai bine. La final, adauga si afinele si amesteca cu o lingura de lemn ca sa se pastreze intregi.

Toarna compozitia in forme (trei sferturi de compozitie in fiecare forma) si pune briosele la cuptor pentru 25 de minute. Inteapa-le cu o scobitoare sa vezi daca s-au copt – cand scobitoarea iese curata, sunt gata. Lasa-le sa se raceasca la temperatura camerei, 10-15 minute inainte de la manca!

Foto: Guliver