Savoare cu minimum de calorii

Saptamana trecuta v-am prezentat o specialitate italieneasca: penne cu rosii. La fel de savuroase si din aceeasi arie mediteraneana vin si bruschetele cu rosii. Reteta este cat se poate de simpla si foarte aromata. Otetul balsamic este ingredientul care ii confera savoarea placut-intepatoare, iar busuiocul, cu toate ca poate fi inlocuit si cu varianta sa uscata, este mai bine sa il folosesti verde. Dar iata ce iti trebuie:

Ingrediente:

-6 rosii taiate cubulete

-1/2 cana de rosii deshidratate (in ulei)

-3 catei de usturoi pisati

-1/4 cana cu ulei de masline

-2 linguri de otet balsamic

-1/4 cana de busuioc proaspat (curatat de codite)

– 1/4 lingurita de sare

-1/4 piper negru macinat

-1 paine bagheta

-2 cani de mozzarella taiata cubulete

Preparare:

Incalzeste cuptorul in prealabil. Amesteca intr-un castron mare rosiile proaspete, pe cele deshidratate, usturoiul, uleiul de masline, otetul balsamic, busuiocul, sarea si piperul. Lasa amestecul sa se intrepatrunda timp de 10 minute. Taie bagheta felii, pune-le intr-o tava pe hartie de copt si introdu-le la cuptor timp de 2 minute, pana devin usor aurii.

Imparte intregul amestec cu rosii pe fiecare felie in parte. Deasupra acestora pune cateva bucatele de mozzarella, iar apoi mai lasa la cuptor pret de 5 minute, pana cand branza se topeste usor.

Foto: Guliver