Savoare la micul dejun

Secretul acestei retete de omleta preparata in Toscana, este combinatia inedita de ingrediente: ceapa aromata si rosii proaspete.

Cu ajutorul acestor ingrediente, poti transforma o omleta obisnuita intr-un adevarat deliciu! Daca ai ramas fara idei pentru micul dejun, iti recomand sa incerci aceasta omleta delicioasa preparata in Toscana. Sunt convinsa ca vei dori sa o prepari si pentru iubitul tau sau pentru familia ta! In plus, poti profita si de beneficiile rosiilor, cele mai populare legume de sezon! Iata ce pasi trebuie sa urmezi!

Ingrediente (pentru 3 persoane):

– 3 linguri de ulei de masline extravirgin

– o ceapa verde, curatata si taiata marunt

– 2 rosii mari, taiate cubulete foarte mici

– 6 oua

– sare

– piper

Preparare:

Incinge uleiul de masline intr-o tigaie, adauga ceapa si caleste-o pana devine translucida, adica in jur de cinci minute. Adauga rosiile, lasa focul mic si fierbe pana cand compozitia scade. Sucul de rosii ar trebui sa scada cam in jur de 15-20 de minute.

Intr-un bol, bate ouale cu putina sare si piper. Adauga ouale peste rosii si amesteca continuu cu o lingura de lemn. Indeparteaza tigaia de pe foc dupa 2-3 minute. Omleta se serveste imediat!

La fel de delicioasa ca aceasta reteta de omelata preparata in Toscana este si omleta cu spanac!

Text: Andreea Marinescu, Foto: Guliver