Un desert usor de pregatit

De curand am incercat o reteta delicioasa de mere coapte! Pentru o zi de weekend de final de toamna, incercati aceasta reteta de mere coapte cu afine.

In afara faptului ca este absolut delicios, desertul se prepara foarte repede (aproximativ jumatate de ora) si nu necesita cine stie ce pricepere in bucatarie!

In plus, un mar copt este o sursa la fel de importanta de antioxidanti, fibre, vitamine ca si un fruct crud. In aceeasi masura, afinele sunt considerate unele dintre cele mai benefice fructe pentru sanatate, datorita continutului mare de vitamina C si antioxidanti puternici.

Cand ai pofta de un mic rasfat, prepara repede acest desert simplu! Iata de ce ai nevoie:

Ingrediente:

– 8 mere

– o ceasca de afine proaspete

– un sfert de ceasca de zahar brun

– 2 linguri de unt

– 4 lingurite de scortisoara

– 3 linguri de apa

Preparare:

Incalzeste cuptorul la 170 de grade. Indeparteaza cotorul merelor si semintele fara a gauri pulpa marului. Dupa ce ai terminat cu aceasta operatiune, presara un praf de scortisoara in interiorul fiecarui mar, pastrand putina si pentru topping.

Pune cateva afine in fiecare mar, iar deasupra adauga zahar (daca vrei, poti pune si cateva buzatele de miez de nuca). Acopera aceste ingrediente un un strat subtire (foarte, foarte fin, apropape transparent) de unt. Marul ar trebui sa fie destul de plin acum. Mai adauga cateva afine si garniseste cu scortisoara ramasa.

Pune merele pe o tava (pe care ai pus initial hartie de copt). Stropeste compozitia din mere cu cateva picaturi de apa. Lasa merele la cuptor pentru jumatate de ora. Serveste-le fierbinti!

Si pentru ca este toamna, incearca si cele mai delicioase briose cu dovleac!

Text: Andreea Marinescu, Foto: Guliver