Ingredientele care dau savoarea: usturoiul si mustarul

Daca iti place salata orientala, atunci iti va placea si aceasta reteta deosebita de salata de cartofi! Este putin mai sofisticata, dar la fel de gustoasa.

Aceasta reteta de salata combina cartofii dulci cu cartofii obisnuiti pentru a da salatei un plus de savoare. Alte ingrediente care o fac speciala sunt mustarul de Dijon, lamaia, busuoicul si usturoiul. Deja ti-am facut pofta, asa-i?

Iti propun sa incerci salata de cartofi la o masa la care nu consumi carne. Se stie ca alaturarea cartofilor si a diferitelor carnuri are drept consecinta depunerea kilogramelor. Poti manca salata de cartofi ca si fel principal alaturi de o salata simpla de legume sau chiar impreuna cu o salata de varza.

Iata ce trebuie sa faci ca sa prepari cea mai simpla si savuroasa salata de cartofi!

Ingrediente:

– 500 de grame de cartofi rosii

– 500 de grame de cartofi dulci

– 2/3 ceasca de ulei de masline

– 2 lingurite de zeama de lamaie

– 1/4 ceasca de suc de lamaie proaspat

– 3 catei de usturoi pisati

– 1 lingura de mustar de Dijon

– 1 lingurita sare

– 1/2 ceasca de nuci pecan prajite

– 1/4 ceasca de busuioc proaspat maruntit

– piper

Preparare:

Fierbe cartofii cu tot cu coaja timp de 30 de minute, pana cand se inmoaie. Scoate-i din apa, scurge-i si lasa-i sa se raceasca cam 20 de minute.

Intre timp, amesteca uleiul de masline cu usturoiul, zeama de lamaie, mustarul de Dijon, sarea, piperul si busuoicul. Lasa aceasta compozitie sa se „odihneasca” cel putin jumatate de ora.

Curata cartofii si taie-i cubulete mici. Pune-i intr-un bol si toarna deasupra uleiul de masline si condimentele. Poti asezona salata cu nuci pecan sau patrunjel verde, pentru a-i da un plus de savoare.

Incearca si cea mai delicioasa garnitura: cartofi copti cu iaurt!

Text: Andreea Marinescu, Foto: Guliver