biscuiti cu ovaz

Iti plac biscuitii? Si mie! Dar incerc sa-i mananc numai pe cei fara zahar si cu cereale. E greu, insa, sa-i gasesti tot timpul – cei mai multi biscuiti din comert contin tot felul de ingrediente nesanatoase. De aceea, am inceput sa testez retete de biscuiti acasa. Preferatii mei: biscuiti cu ovaz si stafide!

Am facut de atatea ori biscuitii acestia incat toate prietenele mele s-au indragostit de ei! E si normal: sunt deliciosi, nu contin zahar si nici faina alba. Ce vreti mai mult? Biscuitii se prepara foarte repede – cam in jumatate de ora poti deja sa te bucuri de ei (timpul de coacere nu depaseste mai mult de 15 minute, iar prepararea tot pe-atat).

Biscuiti cu ovaz si stafide pe post de gustare

Mie imi place sa mananc biscuitii cu ovaz la cafea. Dar daca fac mai multi, obisnuiesc sa-mi pun si la pachet la munca. Unu-doi biscuiti te scot intotdeauna din impas atunci cand te loveste pofta de dulce pe la ora 4 dupa-amiaza!

Ingrediente pentru 15 biscuiti:

1 ceasca de fulgi de ovaz

¾ ceasca de faina integrala

1 ½ lingurita de praf de copt

¼ lingurita de sare

1 albus mare, la temperatura camerei

1 lingurita de extract de vanilie

¼ ceasca de unt de arahide

½ ceasca de miere

3-4 linguri de stafide

Preparare:

Amesteca intr-un bol fulgii de ovaz, faina integrala, praful de copt si sarea.

Separat, bate albusul de ou cu extractul de vanilie. Adauga untul de arahide si amesteca pana cand obtii o compozitie omogena. Adauga si mierea.

Incorporeaza faina in compozitia lichida si amesteca folosind un tel, astfel incat compozitia sa se omogenizeze bine si sa nu se apara cocoloase. La final, adauga stafidele.

Preincalzeste cuptorul la 160 de grade si imbraca o tava cu hartie de copt. Pune compozitia de biscuiti, in tava, cu o lingura, si presara usor fiecare gramajoara, avand grija sa lasi spatiu suficient intre biscuiti ca sa nu se lipeasca.

Coace biscuitii 11-14 minute, pana capata o frumoasa culoare aurie. Scoate-i din cuptor si lasa-i sa se raceasca zece minute in tava inainte de a-i transfera pe o farfurie.

Daca te dai in vant dupa ciocolata, iata si o reteta de biscuiti cu ciocolata neagra si migdale, absolut delicioasa!

Foto: Guliver