Aluatul este aromat cu esenta de vanilie

Nu m-as fi gandit ca poti obtine niste biscuiti sofisticati folosind doar cateva ingrediente comune din bucatarie: faina, zahar, unt si oua. Secretul gustului pentru acesti biscuiti cu migdale, numai buni pentru micul dejun, sta insa in combinatia de esenta de vanilie si migdale.

Iti povesteam acum ceva vreme ca nutritionistii recomanda sa mananci desertul la micul dejun daca vrei sa iti mentii silueta. Acesta a fost primul lucru care mi-a venit in minte dupa ce am gasit reteta de biscuiti cu migdale: voi incerca sa-i prepar intr-o dimineata de weekend ca sa-i savurez la cafea, dar si ca sa nu-mi fac griji ca se vor „depune”.

Bineinteles ca tu poti pregati acest desert oricand ai chef, daca nu iti e teama de greutatea ta. Si o poti face si ca sa te relaxezi, pentru ca intregul proces nu iti ia mai mult de jumatate de ora: 10-15 minute prepararea plus inca 15 minute coacerea.

Ingrediente (pentru 20-24 de biscuiti):

– 125 de grame de unt

– 1 ou

– 1 si 1/2 ceasca de faina

– 1/2 ceasca de zahar

– 60 de grame de migdale, taiate

– 1 lingurita de esenta de vanilie

– unt topit pentru uns tava

Preparare:

Incalzeste cuptorul la 180 de grade. Unge doua tavi de copt cu unt.

Separat, topeste untul intr-o tigaie, iar apoi lasa-l deoparte cinci minute ca sa se raceasca. Adauga faina, zaharul, migdalele, oul si esenta de vanilie. Amesteca bine pana cand intreaga compozitie se omogenizeaza (vei obtine un aluat mai tare). Poti folosi un mixer ca sa topesti foarte bine zaharul. In acest caz, pune migdalele in compozitie abia dupa ce zaharul se dizolva, ca sa nu le farami prea tare.

Acum, formeaza bile de marimea unei monede si apoi aplatizeaza-le. Pune biscutii in tava la distanta de doi-trei centimentri. Coace-i timp de 15 minute pana cand devin aurii si lasa-i sa se raceasca.

Ii poti servi simpli sau poti face „sandwich-uri” lipind doi biscuiti cu gemul tau preferat.

Pentru acesti biscuiti cu migdale, poti folosi migdale usor prajite ca sa le intensifici si mai mult aroma.

Text: Andreea Marinescu, Foto: Guliver