Un rasfat permis numai in vacanta

In doar cateva zile este Craciunul, asa ca daca nu stii ce desert sa pregatesti, poate te inspiram cu un delicios tort de morcovi!

Morcovii sunt printre putinele legume folosite cu succes la prepararea unor deserturi absolut savuroase: placinte, prajituri si chiar torturi.

Pe langa gustul dulce si aromat pe care il dau deserturilor, morcovii sunt si un izvor de sanatate, deoarece au un continut nutritional ridicat: vitamina A, vitamina C si K, fibre, potasiu. Printre beneficiile consumului de morcovi se numara imbunatatirea vederii, prevenirea unor boli de inima si mentinerea aspectului frumos si sanatos al pielii. Dar nu numai pentru aceste calitati trebuie sa prepari un tort de morcovi. In primul rand, incearca-l pentru ca este un dulce foarte delicios.

Ingrediente:

– 2 cani de zahar

– 3/4 cani de ulei vegetal

-3 oua

– 1 lingurita de extract de vanilie

– 3/4 ceasca de zer de lapte

– 2 cesti de morcovi razuiti

– 1 ceasca de fulgi de cocos

– 1 cutie de ananas fara suc, taiat fin

– 2 cesti de faina

– 2 lingurite de bicarbonat de sodiu

– 2 lingurite de scortisoara

– 1 ceasca de nuci

– 1/2 ceasca de unt

– 1 pachet de branza grasa

– 4 cesti de zahar (pentru crema)

Preparare:

Incalzeste cuptorul la 175 de grade si unge o tava de gatit cu putin ulei. Intr-un bol, amesteca zaharul, uleiul, ouale, vanilia si zerul de lapte. Amesteca bine un minut-doua. Adauga morcovii, cocosul si ananasul.

Intr-un alt bol, combina faina, bicarbonatul de sodiu si scortisoara. Aici adauga compozitia de mai sus si amesteca usor ca sa se omogenizeze bine. Pune si nucile taiate marunt. Toarna compozitia in tava si las-o la copt in jur de 55 de minute. Scoate-o din cuptor si las-o sa se raceasca.

Dupa aceea, combina untul, branza, vanilia si zaharul. Cu ajutorul unui blender, amesteca bine aceasta crema. Taie blatul in doua si pune crema la mijloc, apoi pune tortul in frigider. Il poti orna cu nuci si frisca.

Din morcovi mai poti face si o supa crema minunata!

Text: Andreea Marinescu, Foto: Guliver