Frisca si portocalele proaspete sunt cele care dau savoarea

Clasicul parfait de portocale este un desert fin si rafinat, dar in acelasi timp extrem de usor, in sensul ca nu dauneaza prea tare siluetei, avand in compozitie portocale proaspete, frisca si o cantitate rezonabila de zahar.

Ca sa pregatesti parfait de portocale nu ai nevoie de cine stie ce cunostinte in bucatarie. Pregatirea propriu-zisa nu dureaza mai mult de 15 minute, insa pana la obtinerea rezultatului final trebuie sa ai putin mai multa rabdare: desertul este gata cam in doua ore si ceva pentru ca trebuie refrigerat. Partea cea mai buna la acest desert este ca poti folosi cam orice fructe iti fac placere. Noi am ales portocalele pentru ca sunt fructele sezonului, dar si pentru ca iti aduc un plus de vitamina C de care ai nevoie in aceasta perioada ca sa te feresti de raceli!

Ingrediente (6 portii):

– 10-12 portocale zemoase

– 1 lingura de gelatina fara aroma, granule

– 1/4 lingura de gelatina fara aroma, granule

– 5 linguri de zahar

– 1 ceasca de frisca lichida

– felii de portocala pentru ornat

Preparare:

Stoarce o portocala astfel incat sa obtii patru lingurite de suc. Pune deoparte o lingurita de suc din cele patru.

Stoarce restul de portocale cu ajutorul unui aparat special de facut suc, astfel incat sa obtii in jur de trei cesti de suc. Toarna o jumatate de ceasca de suc de portocale intr-o cratita mica si adauga sfertul lingura de gelatina. Las-o sa stea asa cam doua minute, apoi pune mixtura pe foc mic pana cand incepe sa fiarba iar gelatina se topeste in totalitate.

Adauga trei linguri de zahar. Dupa ce s-a dizolvat zaharul, pune aceasta compozitie in sucul de portocale ramas (cele doua cesti si jumatate de suc de portocale obtinute) si adauga si trei lingurite de zeama de portocale. Amesteca si toarna acest lichid intr-o tigaie pe care trebuie sa o pui la frigider timp de doua ore.

Cu patru ore inainte de a servi parfait-ul de portocale, urmeaza acesti pasi: amesteca frisca lichida cu cele doua linguri de zahar ramase si bate-o pana cand devine fina. Adauga o lingurita de zeama de portocala.

Pune cateva granule de gelatina in fiecare pahar, adauga un strat din compozitia de portocale de la frigider si un strat de frisca. Repeta pana cand umpli paharul si orneaza cu o feliuta-doua de portocale!

Daca, in schimb, nu esti o mare fana a dulciurilor cu fructe, poti incerca oricand o budinca de ciocolata care iti pastreaza silueta intacta!

Text: Andreea Marinescu, Foto: Guliver