Un desert special pentru zilele calduroase de vara

Oricand ai chef de un desert racoritor, inlocuieste clasica inghetata cu un mousse de lamaie. Ti-am pregatit o reteta rapida si…aromata!

Ce imi place la acest mousse de lamaie este ca se face din ingrediente simple: oua, zahar, lamaie si frisca, iar timpul de preprare este relativ mic: dureaza in jur de 20-30 de minute sa faci compozitia, deci nu trebuie sa petreci prea mult timp in bucatarie.

Partea mai putin placuta este aceea cand trebuie sa lasi mousse-ul la frigider, in jur de doua ore, ca sa capete consistenta dorita. Insa acesta nu este un sacrificiu prea mare pentru desertul pe care il vei savura in final, un mousse de lamaie de dulc acrisor si foarte racoritor.

Tips: daca iti doresti ca mousse-ul de lamaie sa aiba o aroma si mai puternica, ii poti adauga cateva picaturi de esenta de lamaie!

Ingrediente pentru 4 portii de mousse de lamaie:

– 3 galbenusuri

– 1/2 ceasca de zahar

– 2 lamai

– 3 albusuri

– 1/8 lingurita de sare

– 1/2 ceasca de  frisca

Preparare:

Stoarce sucul de lamai si razuie coaja acestora. Intr-o oala mica, combina galbenusurile cu zaharul si amesteca-le pana ca crema se ingroasa (zaharul trebuie sa se topeasca in totalitate). Adauga sucul si coaja de lamaie si pune pe foc. Las-o sa fiarba zece minute, amestecand intruna pana cand se ingroasa bine. Ia crema de pe foc si las-o sa se raceasca.

Separat, bate albusurile cu sarea, pana cand devin pufoase si ferme. Adauga albusurile in crema de galbenusuri si incorporeaza-le, amestacand usor cu o spatula. Da crema de mousse la rece pentru cel putin doua ore.

Apoi, prepara frisca si adaug-o in mousse-ul de lamaie si refrigereaza-l din nou pana la momentul servirii. Inainte de a-l servi, poti orna mousse-ul cu coaja de la o lamaie verde.

Imparte acest mousse de lamaie special si cu prietenii! Un alt desert pe care merita sa-l prepari cand ai invitati este si milles-feuille cu crema de vanilie si zmeura!

Text: Andreea Marinescu, Foto: Guliver