cheesecake www.andreearaicu.ro

Un cheesecake fara coacere este ideal pentru vara. Scapi de etapa in care-l bagi la cuptor si pastrezi racoarea in apartament. Afla si tu secretele unui desert cu ciocolata si zmeura care se pregateste fara efort!

Dintre sutele de retete dulci, am selectat pentru azi un desert racoritor si parfumat care va fi apreciat in unanimitate de pofticiosi: cheesecake fara coacere cu ciocolata si zmeura.

Pentru a petrece o seara de neuitat alaturi de prieteni tot ce trebuie sa faci este sa pregatesti acest cheesecake cu blat crocant si miez pufos, cu multa ciocolata si zmeura usor acrisoara. Vestea cea mai buna: e fara coacere!

Ingrediente pentru un cheesecake fara coacere (cate o portie pentru 8 persoane)

300 gr biscuiti

325 gr mascarpone (o cutie)

200 gr unt

200 gr zmeura

200 ml frisca lichida

150 gr lapte condensat

10 gr gelatina (un pliculet)

200 gr ciocolata cu 70% cacao

Retete raw: pasii pentru un desert fabulos

Pastreaza putina zmeura si pentru decorarea farfuriei

Intr-un bol pune biscuitii trecuti prin robot sau sfaramati cu sucitorul, untul rece taiat bucati si cateva linguri de apa rece. Framanta amestecul cu degetele pana ce untul si biscutii se transforma intr-un aluat usor faramicios.

Ia o tava si unge-o bine cu unt, apoi tapeteaza-i intreaga suprafata cu amestecul de biscuiti si unt. Da tava la rece pana pregatesti umplutura. Pune gelatina la hidratat in 50 ml apa rece. Cand a devenit spongioasa (de consistenta unui burete), pune recipientul pe baie de aburi pana ce continutul se lichefiaza (atentie: nu trebuie sa fiarba!).

Intr-un bol mixeaza laptele condensat cu mascarpone si omogenizeaza apoi cu frisca lichida batuta spuma tare. Adauga gelatina lichefiata si mixeaza puternic timp de 2 minute. Scoata tava cu amestecul de biscuiti de la rece, toarna in ea o jumatate din amestecul de frisca si mascarpone si presara din loc in loc zmeura. Pune apoi restul de umplutura, niveleaza usor si da la rece pentru 2 ore.

Topeste ciocolata, in baie de aburi, si intinde-o pe intreaga suprafata a cheesecake-ului. Da la rece pentru vreo 30 de minute si apoi serveste-o taiata in felii subtiri si delicioase! Pe post de decor mai poti folosi niste zmeura. Ciocolatos de delicios, asa-i?

Intra pe tarabucatelor.ro pentru a testa si alte retete fara coacere create si recomandate de Alice Ciobanu!

Foto: arhiva personala