Daca nu te dai in vant dupa dovlecei (nu te condamna nimeni, n-au niciun gust prea deosebit!), iti propun o reteta care te va face sa-i indragesti mai mult decat pana acum: chiftele de dovlecel. Sunt absolut delicioase si le poti manca la cina fara grija ca te ingrasi!

Dovlecelul se da pe razatoare si apoi se combina cu branza feta, ceapa verde, marar. Se adauga faina si ou care sa lege compozitia si gata. Pregatirea compozitiei este foarte simpla. Dupa ce pui totul cap la cap, chiftelele se prajesc in foarte putin ulei, iar apoi se pun la cuptor, nu mai mult de 10 minute. La final, iti ies niste chiftele de dovlecel super-bune: pufoase si cu gust intens de branza si marar. O nebunie!

Chiftele de dovlecel cu sos tzatziki. O nebunie!

Ca sa faci chiftelele de dovlecel si mai bune, iti recomand sa prepari si un sos tzatziki langa ele. Se prepara rapid, astfel: pune intr-un bol, o ceasca de iaurt grecesc, un castravete, taiat cubulete, doi catei de usturoi pisati, o lingura de suc de lamaie, doua linguri de ulei de masline, doua linguri de marar tocat, sare si piper.

Serveste chiftelele de dovlecel cu acest sos tzatziki. Nu mai ai nevoie de mai mult pentru o cina perfecta! Iar partea buna este ca, in total, chiftelele nu-ti iau mai mult de o ora!

Ingrediente pentru 12 chiftele:

3-4 dovlecei mari

½ ceasca de ceapa verde tocata marunt

½ ceasca de marar tocat

1 lingurita de sare

½ ceasca de branza feta faramitata

1 ou

½ ceasca de faina

½ lingurita de bicarbonat de sodiu

¼ lingurita de nucsoara

Preparare:

Da dovlecelul pe razatoare. Pentru aceasta reteta, vei avea nevoie de patru cesti de dovlecel ras. Pune-l intr-un bol si presara deasupra o lingurita de sare. Amesteca si lasa dovlecei sa stea 15 minute asa, ca sa-si lase apa. La final, stoarce-i bine ca sa scoti excesul de lichid din ei si pune-i intr-un alt bol. E important ca dovleceii sa fie foarte bine scursi.

Preincalzeste cuptorul la 176 de grade.

Adauga peste dovlecei ceapa si mararul tocate, branza feta maruntita, nucsoara, ¼ lingurita de sare, un praf de piper si oul. Amesteca bine.

Intr-un alt bol, amesteca faina si bicarbonatul de sodiu; adauga, trepat, faina dovlecei. Amesteca pana cand obtii o compozitie omogena.

Pune una-doua linguri de ulei de masline intr-o tigaie adanca. Cand uleiul este incins, pune cate o lingura din compozitie in ulei. Lasa chiftelele sa se prajeasca cate trei minute pe fiecare parte (la foc mediu), iar apoi scoate-le pe o tava tapetata cu hartie de copt. Dupa ce le-ai prajit pe toate, baga-le la cuptor 10 minute.

Serveste chiftelele calde cu o salata de rosii!

Iata si o reteta de chiftelute de ton la fel de savuroasa!

Foto: Guliver