Chiftelute cu naut. O reteta delicioasa pentru vegetariene gurmande

Esti vegetariana, dar iti plac mancarurile gustoase si nu te poti abtine sa nu incerci cateva retete noi? Inspirate de minimalisbaker.com, astazi iti propunem sa incerci aceasta delicioasa reteta de chiftelute cu naut (falafel). 

Aceste chiftelute cu naut sunt perfecte pentru a fi savurate la orice ora. In plus, poti sa pregatesti o gustare sanatoasa pentru birou sau poti sa-ti rasfeti invitatii cu ele. Indiferent care sunt motivele pentru care alegi sa le prepari, te vei indragosti de aceasta reteta!

Chiftelute cu naut – cum se prepara

Pentru aceasta reteta, ai nevoie doar de zece ingrediente si de multa rabdare. Reteta este destul de simpla, chiftelutele cu naut se prepara destul de usor si nu trebuie sa iti faci griji ca nu vor iesi gustoase.

In plus, desi ingredientele sunt simple, aceste chiftelute cu naut sunt pline de savoare. Iar secretul consta in condimentele folosite pentru prepararea boabelor de naut: ceapa, usturoi, patrunjel, cardamon, chimion, coriandru si sare de mare!

De ce ingrediente ai nevoie

300 de grame de naut

30 de grame de patrunjel proaspat, tocat

80 de grame de ceapa alba, tocata

21 de grame de usturoi

2 linguri de faina de ovaz

2 lingurite de sare de mare

1 lingura de chimion

un praf de cardamon

1 lingurita de coriandru

optional: un praf de piper cayenne

ulei din samburi de struguri

Pasii pentru pregatirea lor

Clateste boabele de naut si pune-le la fiert intr-o oala, la foc mare. Asteapta pana cand apa da in clocot, lasa boabele inca un minut, apoi stinge focul si lasa-le sa se raceasca timp de o ora.

Pasul urmator este sa adaugi patrunjelul, ceapa si usturoiul in blender. Amesteca bine ingredientele. Dupa ce boabele de naut s-au racit, adauga-le in blender impreuna cu faina de ovaz, sarea de mare, chimenul si coriandru. Amesteca bine ingredientele. Este recomandat ca acest proces sa dureze aproximativ patru sau cinci minute. Gusta putin si ajusteaza cu mirodenii daca este cazul.

Pune capac la blender si pune-l in frigider timp de o ora pentru a permite ca aromele sa se incorporeze si textura sa devina mai ferma.

Dupa ce s-a racit, scoate compozitia si formeaza chiftele de naut cu mainile. In cazul in care chiftelutele se lipesc, poti sa le pudrezi cu putina faina de ovaz.

Dupa ce ai modelat chiftelutele de naut, pregateste tigaia. Adauga ulei suficient pentru a crea un strat subtire in tigaie, asteapta aproximativ un minut sau doua minute pana se incinge, apoi pune chiftelutele de naut la prajit. Este recomandat sa le prajesti aproximativ doua sau trei minute pe fiecare parte. Continua pana cand toate chiftelutele de naut sunt prajite.

Aceste chiftelute pot fi mancate simple, sunt foarte delicioase si nu ingrasa. Totusi, daca iti doresti sa le savurezi cu sos, poti sa optezi pentru un sos de chili cu usturoi si cu putina verdeata, apoi sa le infasori in lipie.

Chiftelutele de naut se pastreaza foarte bine la rece, timp de o luna. Cand le reincalzesti, este important sa setezi temperatura cuptorului la 190 de grade Celsius.

Iata si o reteta de salata cu naut si spanac: calorii controlate, gust delicios!

Foto: minimalistbaker.com