Reteta de ciulama de ciuperci raw vegan.

Ca sa iti mai variezi alimentatia atunci cand consumi numai alimente crude, invata sa faci ciulama de ciuperci raw vegan. Aproape ca nici nu iti dai seama ca nu e gatita pe foc.

Alimentatia raw vegana nu e atat de usor de adoptat. In primul rand, iti trebuie multa vointa. Apoi, iti trebuie ceva timp sa te documentezi si sa cauti alimentele care iti fac viata mai usoara. Dar, cand te obisnuiesti si tii de unde sa iti faci cumparaturile, devine foarte simplu!

Ciulama de ciuperci raw vegan, cu gust ca in copilarie

Cand si cand e posibil sa te apuce nostalgia dupa mancarurile pe care ti le facea bunica de la tara. Dar daca ai intrat in categoria raw vegan nu inseamna ca nu poti sa te bucuri de gusturile copilariei. Nu e greu sa iti faci o ciulama de ciuperci raw vegan.

In bucataria raw exista alternative aproape pentru orice! Din seminte si tarate hidratate poti reface aproape orice mancare traditionala. Gustul nu este identic, dar seamana foarte mult. Si iti satisface poftele si… amintirile.

Ingrediente:

500 de grame de ciuperci

200 de grame de seminte de floarea soarelui

200 de grame de caju

2 linguri cu fulgi de drojdie inactiva

2 linguri zeama de lamaie

100 mililitri lapte de soia

½ legatura patrunjel

3 fire de ceapa verde

sare

piper

oregano

3-5 linguri ulei de masline presat la rece

Preparare

Pune la hidratat semintele de floarea soarelui si caju aprozimativ patru – cinci ore.

Curata ciupercile si spala-le bine. Toaca-le cuburi potrivite. Pune apoi ciupercile intr-o marinata facuta din uleiul de masline si zeama de lamaie, peste care pui sarea, piperul si oregano. Lasa ciupercile in marinata cel putin o ora.

Cand ciupercile s-au marinat si semintele si caju sunt hidratate, pregateste sosul pentru ciulama de ciuperci raw vegan.

Pune in blender semintele, caju, o lingura de ulei de masline, laptele de soia, fulgii de drojdie, sare. Amesteca toate aceste ingrediente cu blenderul. Daca ti se pare ca sosul de ciulama de ciuperci raw vegan nu e destul de subtire, poti sa adaugi, cate putin, apa.

Amesteca ciupercile marinate in acest sos. Toaca fin ceapa verde si patrunjelul. Pune-le peste ciulama si amesteca. Daca vrei, poti adauga unul sau doi catei de usturoi, dati pe razatoarea mica.

Acum ca stii sa faci ciulama de ciuperci fara foc, afla si cum sa gatesti Sosuri raw vegan de care te vei indragosti!

FOTO: Guliver