Prepare rapida, in doar 15 minute

Ca sa prepari clatite vegetariene, e nevoie doar sa inlocuiesti untul si laptele din reteta traditionala de clatite americane cu ulei vegetal si lapte de soia, si obtii o bunatate de desert.

Chiar daca nu esti vegetariana, iti recomand sa incerci intr-o zi si reteta aceasta de clatite vegetariene in loc de traditionalele clatite americane.

Este chiar o varianta mai sanatoasa la clatitele preparate cu ingrediente ca laptele, untul, ouale.

Asta deoarece laptele de soia este o sursa excelenta de proteine si vitamine din grupul B-urilor, iar uleiurile vegetale contin grasimi bune (poti alege dintre ulei de rapita, care este excelent pentru aluaturi, ulei de susan sau chiar ulei de avocado).

In plus, timpul de preparare este rapid, cu totul nu iti ia mai mult de 15 minute. Ingredientele de mai jos sunt pentru opt clatite, insa daca ai musafiri, poti sa dublezi compozitia!

Ingrediente (pentru 8 clatite vegetariene):

– 1 ceasca de faina

– 1 lingura de zahar

– 2 linguri de praf de copt

– 1/8 lingurita de sare

– 1 ceasca de lapte de soia

– 2 linguri de ulei vegetal

Preparare:

Intr-un bol, combina faina, zaharul, praful de copt si sarea. Adauga treptat laptele de soia. Dupa ce s-a incorporat, adauga si uleiul vegetal si amesteca pana cand obtii un aluat moale. Poti sa folosesti mixerul ca sa castigi timp, dar si pentru ca aluatul sa nu formeze cocoloase.

Unge o tigaie pentru clatite cu ulei vegetal si las-o sa se incinga la foc mediu. Umple un polonic cam pe jumatate cu compozitie si toarn-o in mijlocul tigaii. Lasa clatita sa se coaca in jur de un minut – doua  pe fiecare parte. Cand la suprafata clatitei apar niste bule mici, inseamna ca s-a facut si o poti intoarce si pe cealalata parte.

Pune clatitele pe o farfurie intinsa una peste alta si serveste-le cu miere si fructe proaspete. Poti sa le decorezi cu orice fructe doresti, insa iti recomand capsunile pentru ca este sezonul lor, dar la fel de bune sunt si bananele sau afinele. Daca nu ai prin casa fructe proaspete, „asorteaza” clatitele cu niste gemuri!

Text: Andreea Marinescu, Foto: Guliver