Rosii, mozzarella si busuioc proaspat

Un simplu sos pesto este acel ingredient magic de care are nevoie o salata caprese pentru a fi cu adevarat spectaculoasa! Prepar-o in zilele cand vrei sa mananci ceva usor si foarte rapid!

Salata caprese se numara printre cele mai la indemana salate pe care le poti face pe timp de vara, fiind rapida, racoritoare si satioasa. Ca sa-i dai insa un plus de aroma salatei tale, o poti servi cu un delicios sos pesto. Iti recomand sa prepari sosul pesto in casa intr-o varianta mai proaspata, aromata si sanatoasa. Daca mai adaugi si cativa muguri de pin, asa ca in reteta de mai jos, vei reusi sa trasnformi o salata relativ banala intr-una memorabila!

Ingrediente (pentru doua persoane):

– 4 rosii

– 1 mana de busuioc proaspat

– 2 pachete de branza mozzarella

– sare si piper

– ulei de masline

Pentru sosul pesto:

– 1 mana de busuioc proaspat

– 1 ceasca de muguri de pin

– 1 ceasca de parmezan ras

– 1/2 ceasca de ulei de masline extravirgin

– sucul de la o jumatate de lamaie

Preparare:

Spala rosiile bine si taie-le felii rotunde, putin mai groase. Stropeste-le cu putin ulei de masline, sare si piper.

Taie si mozzarella tot feliute rotunde. Pe un platou, aranjeaza feliile de rosii si pe cele de mozzarella. La sfarsit, asezoneaza cu busuioc.

Pentru sosul pesto: pune busuiocul, mugurii de pin, parmezanul razuit si uleiul de masline intr-un blender. Pulseaza de cateva ori pana obtii o pasta. Adauga si sucul de lamaie si mai amesteca o data.

Daca ti se pare ca sosul pesto este prea gros, mai poti adauga putin ulei de masline astfel incat sa aiba consistenta dorita.

Asezoneaza salata caprese cu sosul pesto si presara si cateva frunze de busuioc proaspat deasupra! Daca ai invitati la masa, poti sa garnisesti preparatul si cu cateva frunze de salata proaspata sau masline.

Text: Andreea Marinescu, Foto: Guliver