Cand vrei celebrul preparat oriental, trebuie sa ai naut, tahini, usturoi, lamaie, ulei de masline si condimente arabesti pentru humus. Unul dintre ingrediente nu are voie sa lipseasca, in timp ce altele imbunatatesc gustul autentic.

Orientul Mijlociu e faimos pentru condimentele sale si pentru mancarurile extrem de aromate. Si acest lucru se intampla mai ales pentru ca furnizorii arabi de condimente au monopolizat, in urma cu multi ani, piata mirodeniilor.

In Evul Mediu, condimentele au inceput sa fie folosite in cantitati mari pentru ca mancarea se strica foarte des. Astfel, potrivit Hummuselite.com, in urma cu sute de ani, mancarea era condimentata ca sa se ascunda faptul ca alimentele nu mai erau proaspete.

Totusi, acele vremuri s-au dus. Acum, mirodeniile sunt folosite exclusiv pentru a da gusturi cat mai variate preparatelor. Mancarea arabeasca este, in continuare, o explozie de arome. Printre cele mai des gatite feluri arabesti de la noi este humusul. Asa ca e cazul ca afli care sunt cele mai bune condimente arabesti pentru humus.

Condimente arabesti pentru humus

Chimion

Atentie, chimion, nu chimen! Cele doua seamana foarte mult, dar semintele de chimion sunt mai deschise la culoare decat cele de chimen. Asadar, chimionul este unul dintre cele mai importante condimente arabesti pentru humus. Nu are voie sa lipseasca din aceasta reteta! Aromat, usor amarui, chimionul este folosit la humus, cuscus, piureuri si mancaruri cu naut.

Sumac

Printre cele cateva condimente arabesti pentru humus se afla si sumacul. Arborele de sumac creste in Orientul Mijlociu. Fructele sale sunt uscate si apoi maruntite, pana devin pudra. Este folosit la marinat si in tot felul de sosuri, dar se poate pune si peste legume sau peste. Are o aroma care seamana putin cu cea de lamaie si este perfect in humus.

Harissa

Daca vrei sa contimentezi in plus pasta de naut, poti sa ii pui deasupra harissa. Sau, daca iti place mai picant, amesteca harissa in humus. Potrivit Thekitchn.com, harissa este un amestec de condimente, de fapt: chili, usturoi, chimion, coriandru, chimen si menta. Unele variante au si rosii si petale de trandafir. Gasesti harissa in magazinele de condimente sau in cele cu specific arabesc. O mai poti pune si in supe sau aperitive.

Acum ca stii cum sa faci humus, afla si cateva Condimente care te scapa de dureri.

FOTO: Guliver

Daca ti-a placut acest articol, da like paginii nostre de Facebook si o sa gasesti acolo si alte articole asemanatoare!