Cand ai pofta sa mananci ceva vegetarian, conopida la cuptor este o varianta la indemana in orice sezon. Se gateste repede, simplu si e foarte gustoasa! Combin-o cu oua posate sau sos de smantana si vei avea o cina delicioasa!

Cateodata, nu stii ce  sa mai gatesti pentru cina. Vrei ceva diferit, ca ingrediente sau ca tehnica de gatit, dar nu vrei sa fie complicat sau sa dureze mult. Nu vrei nici sa aiba ingrediente scumpe. Cand vrei sa mananci ceva vegetarian, dar care sa fie si gustos, conopida la cuptor e o alegere buna.

Conopida la cuptor trebuie sa ramana putin crocanta

Conopida se gateste repede. Cand o faci la cuptor, e bine sa nu o lasi foarte mult, ca sa nu se inmoaie prea tare. Floretele de conopida trebuie sa se rumeneasca putin, dar sa aiba o textura ferma. O poti consuma calda, la cina, cu oua posate sau un sos de smantana. Daca iti mai ramane ceva, ia-o a doua zi la pachet, pentru pranzul de la birou. Prepararea retetei de la Food52.com nu dureaza mai mult de 20 de minute!

Ingrediente:

1 conopida
2 morcovi medii
1 ceapa alba
5 catei de usturoi
1/3 cana seminte de pin
1 lingura boia de ardei (dulce sau picante, in functie de preferinte)
1/4 cana ulei de masline
1 lingurita seminte de chimen
Sare de mare
Piper
1/3 cana patrunjel
1 lamaie
Oua (optional)

Preparare:

Curata conopida de frunze si spal-o putin sub jet de apa rece. Apoi, rupe florete mici de conopida.

Coace semintele de chimen si rasneste-le fin. Taie in doua, pe lungime, usturoiul.

Pune intr-o tava hartie de copt. Apoi, pune in ea conopida si usturoiul, uleiul de masline, sare, piper proaspat rasnit, semintele de chimen si boiaua. Amesteca toate ingredientele.

Pune conopida la cuptor, dupa ce l-ai preincalzit. Ar trebui sa dureze intre sapte si zece minute, pana cand conopida la cuptor incepe sa se rumeneasca.

Intre timp, taie julien ceapa si da morcovii pe razatoarea cea mare. Toaca fin patrunjelul si coace usor semintele de pin.

Scoate conopida din cuptor si adauga ceapa. Baga din nou conopida la cuptor, pentru inca trei – cinci minute. Nu trebuie sa o lasi foarte mult, pentru ca nu trebuie sa fie prea moale.

Scoate din nou conopida si presara peste ea morcovii razuiti, semintele de pin si patrunjelul proaspat.

Inainte sa servesti conopida la cuptor, stoarce zeama de lamaie peste fiecare portie. Daca vrei mai mult, poti sa servesti conopida la cuptor cu oua posate.

Acum ca stii cum sa faci conopida la cuptor, afla si Cum sa slabesti doua kilograme pe saptamana urmand dieta cu conopida.

FOTO: Guliver

Daca ti-a placut aceatsa reteta, da like paginii noastre de Facebook  sau aboneaza-te la newsletter si o sa gasesti acolo si mai multe astfel de informatii!