Astazi iti propunem sa vorbim despre vestitele cookies si despre cat de sanatoase sunt. Iti recomandam sa testezi aceasta minunata reteta de cookies cu morcovi si quinoa, delicioasa si foarte usor de preparat. Trebuie sa stii despre quinoa ca este o importanta sursa de proteine si aminoacizi care pot inlocui cu usurinta orice tip de cereale. 

Quinoa este si o importanta sursa de potasiu, fier, calciu, proteine si cupru si ajuta la prevenirea unor boli precum diabetul de tip 2. Faina de quinoa poate fi preparata si in casa si poate fi folosita la foarte multe retete. Spre deosebire de alte deserturi, aceasta reteta de cookies cu morcovi si quinoa este foarte usor de preparat. In plus, aceste cookies pot fi depozitate intr-o caserola si le poti lua cu tine la birou.

Cookies cu morcovi si quinoa

Eu am ales sa testez aceasta reteta in weekend si m-am bucurat de un desert foarte sanatos. Indiferent ca alegi sa prepari aceste minunate cookies doar pentru tine sau te gandesti sa le imparti cu cei dragi, te asigur ca sunt foarte gustoase si vei deveni dependenta de ele.

Ingrediente

120 de grame de faina de quinoa

90 de grame de fulgi de ovaz

o lingurita de praf de copt

un praf de scortisoara

un praf de sare de mare

100 de grame de cereale quinoa, fierte

3 – 4 morcovi rasi

2 linguri de seminte de dovleac sau de floarea soarelui

115 de grame de unt de migdale

52 de grame de ulei de cocos

105 grame de sirop de artar

70 de grame de alune

55 de grame de fructe de padure uscate

5 linguri de apa calda

Preparare

Incinge cuptorul la 170 de grade Celsius si pregateste o tava in care asezi o bucata de hartie de copt. Foloseste un blender pentru a macina fulgii de ovaz. Separat, intr-un bol, adauga faina de quinoa, cativa fulgi de ovaz intregi, praful de copt, scortisoara si sarea de mare. Adauga morcovii rasi si amesteca toate ingredientele pana cand obtii o compozitie omogena. Nu uita sa adaugi si faina din fulgi de ovaz. La final vei obtine un bol cu ingrediente uscate.

Intr-un bol de dimensiuni mai mici adauga apa calda si semintele de floarea soarelui sau de dovleac si lasa-le sa se inmoaie timp de cinci minute. Adauga apoi untul de migdale, uleiul de cocos si siropul de artar intr-un alt bol si amesteca bine toate aceste ingrediente. Adauga si semintele si amesteca in continuare.

Adauga ingredientele moi peste ingredientele uscate, dupa care adauga alunele si fructele uscate si amesteca in continuare. Vei obtine compozitia finala pentru cookies.

Cu ajutorul unei linguri ia cate putin din compozitia obtinuta si incearca sa formezi o forma rotunda pe care o asezi pe hartia de copt. Lasa-le la cuptor timp de aproximativ 15 – 18 minute sau pana cand capata o culoare aurie. Scoate-le din cuptor si lasa-le la racit timp de cinci minute.

Dupa ce s-au racit, aceste cookies cu morcovi si quinoa pot fi depozitate in caserole de plastic, la temperatura camerei, sau pot fi pastrate in frigider.

Iti propun sa incerci si aceasta reteta de cookies cu unt de migdale. Nu necesita coacere!

Daca ti-a placut acest articol, da-ne un like pe pagina noastra de Facebook si vei afla si mai multe informatii interesante!

Foto: Guliver