Un rasfat la inceput de saptamana

Langa paharul de lapte sau ceaiul aromat ar merge de minune cateva prajituri delicioase: cookies cu ovaz si fulgi de ciocolata. Asa ca pentru un inceput de saptamana perfect iti dam reteta cu mentiunea ca se prepara rapid!

Ca sa-ti incepi saptamana cu zambetul pe buze, foloseste o jumatate de ora in weekend ca sa pregatesti cookies cu ovaz si fulgi de ciocolata. Sunt niste prajiturele delicioase si perfecte pentru micul dejun. Poti servi prajiturelele cu o ceasca de cafea, ceai, ciocolata calda sau lapte, dupa bunul

plac!

Ingrediente:

– 250 de grame de unt

– 200 de grame zahar brun

– 75 de grame zahar pudra

– 2 oua

– 2 lingurite de extract de vanilie

– 150 de grame de faina

– 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu

– 1 lingurita de sare

– 260 de grame de fulgi de ovaz

– 125 de grame de nuci taiate

– 175 de grame de fulgi de ciocolata

Preparare:

Incalzeste cuptorul la 170 de grade.

Intr-un bol larg amesteca untul, zaharul brun si zaharul pudra, pana cand obtii o compozitie fina (te poti ajuta de un mixer). Dupa ce zaharul si untul s-au topit, adauga ouale, pe rand, mai amesteca, si apoi pune vanilia.

Separat, combina faina, sarea si bicarbonatul de sodiu. Pune faina peste crema de unt si zahar si amesteca pana cand se omogenizeaza. Adauga si fulgii de ovaz, nucile si fulgii de ciocolata.

Ajuta-te de o lingurita ca sa formezi prajiturelele: ia compozitia si pune-o in tava (pe care ai uns-o initial cu ulei si ai imbracat-o in hartie de copt), pastrand distanta intre cookies. Coace-le timp de 12 minute, iar apoi scoate-le, lasa-le sa se raceasca cinci minute, dupa care transfera-le pe un platou!

Delicioasele cookies cu ovaz si fulgi de ciocolata pot fi savurate si ca gustare de pranz!

Text: Andreea Marinescu, Foto: Guliver