Din meniul unei diete echilibrate de vara n-ar trebui sa lipseasca si o supa crema de mazare. Are putine calorii si iti potoleste foamea! Iar noi iti spunem combinatia de arome care o face chiar mai buna decat varianta clasica, bogata in grasimi si mai putin sanatoasa.

Supa crema de mazare – iata ce poti prepara in aceste zile, cand te gandesti la mese usoare care sa-ti completeze dieta de dinainte de vacanta! Poti savura aceasta supa delicioasa la pranz sau la cina. Nu e niciun risc!

Cu o conditie… sa o prepari exact ca in reteta de mai jos! Daca ii adaugi smantana, unt sau iaurt o poti incarca si cu cateva zeci de calorii…

Supa crema de mazare: dulce si proaspata

Chiar si fara grasimi, aceasta supa este absolut savuroasa! Ghicesti de ce? Se face, neaparat, cu mazare noua, care este dulce si ii da un gust proaspat. Iar daca adaugi si cateva frunze de menta, ai gasit echilibrul perfect intre gusturi!

Un alt avantaj al acestei supe este ca se face destul de repede; in maximum o ora o poti servi. Ca sa o faci mai satioasa, poti pune alaturi si niste crutoane din paine integrala.

Ingrediente (4 portii)

1 lingura de ulei vegetal

1 praz mediu

2 1/2 ceasca de supa de legume

3 cesti de mazare noua

5-6 frunze de menta

1-2 lingurite de suc de lamaie

sare

piper

Preparare:

Caleste prazul (taiat rondele); adauga un praf de sare si unul de piper; dupa 3-4 minute, cand prazul s-a inmuiat, adauga supa de legume si lasa-o pe foc pana da in fiert.

Adauga mazarea si lasa supa sa mai dea in fiert inca o data. Redu focul la minimum si mai gateste mazarea pana cand se inmoaie.

Poti savura supa crema de mazare atat calda, cat si rece!

Ia oala de pe foc si adauga frunzele de menta; acopera cu un capac si lasa supa sa se odihneasca 10 minute, timp in care aromele se vor contopi.

Rastoarna supa intr-un blender si pulseaza de cateva ori, pana cand obtii o crema fina. Transfera supa intr-o oala curata si adauga sucul de lamaie. Mai asezoneaza cu sare si piper. Daca o servesti calda, o mai poti incalzi putin pe foc mic. O poti savura, insa, si rece: las-o sa se raceasca la temperatura camerei, iar apoi pune-o in frigider.

Foto: Guliver