desert de post delicios

Te-ai saturat de preparatele de post din comert si vrei sa mananci un dulce facut in casa? Daca nu ai timp sa stai mult timp in bucatarie, poti sa gatesti in timp record un desert de post delicios: dovleac la cuptor cu miere, nuci si scortisoara.

Nu as fi crezut ca e atat de usor sa prepar un desert de post delicios, precum e dovleacul la cuptor cu miere, nuci si scortisoara. Am primit reteta de la o fosta colega si prietena, Irina Groza, blogger culinar (momsinvogue.com), care de fiecare data m-a surprins cu bunatatile care ii ies din mana.

Cum sa prepari un desert de post delicios fara sa stai ore in sir in bucatarie: dovleac la cuptor cu miere, nuci si scortisoara

Ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

500 g dovleac;
miere;
scortisoara;
nuci macinate.

Ce trebuie sa faci

Dupa ce l-ai spalat bine, curata dovleacul de coaja, taie-l felii si pune-l pe o tava. Lasa-l sa stea la cuptor pentru 20 de minute. Dupa ce dovleacul s-a copt, unge-l cu miere, presara scortisoara si nuci macinate, in functie de preferinte.

„De cele mai multe ori, eu prepar dovleacul copt cu scortisoara, miere si nuci pentru gustarile dintre mese, deoarece acest desert de post delicios este parfumat si potoleste foamea pentru mult timp“, spune Irina Groza.

Dovleacul da un gust aparte preparatelor si previne aparitia bolilor

Bogat in betacaroten, dovleacul te fereste de boli si intareste sistemul imunitar. Este sarac in calorii, dar confera senzatia de satietate si are proprietati antioxidante. Protejeaza oasele, deoarece contine calciu, mentine sanatatea articulatiilor si a inimii si intarzie aparitia ridurilor. In combinatie cu miere si nuca, reda stralucirea tenului si te fereste de infectiile de sezon, cum ar fi raceala si gripa.

Daca ti-a placut articolul despre cum sa prepari un desert de post delicios, citeste si: Piure de dovleac pentru smoothie-uri si alte bunatati

Foto: Irina Groza