Pastele negre incep sa fie tot mai cautate in ultima perioada, fiind considerate mai sanatoase si decat pastele obtinute din faina integrala. Culoarea lor este data de cerneala de sepie, care are multe beneficii pentru sanatate, cum ar fi faptul ca previne aparitia cancerului. Incearca aceasta reteta de tagliatelle negre cu creveti si sos alb si te vei bucura de un preparat delicios si satios.

Chef Florin Nicu, responsabil de bucataria restaurantului Gram Bistro, aflat in Capitala, zona Piata Victoriei, te invata sa prepari tagliatelle negre cu creveti si sos alb, dupa o reteta gustoasa si cremoasa, reinventata chiar de el.

Reteta de tagliatelle negre cu creveti si sos alb este destul de simplu de preparat acasa, ingredientele fiind usor de gasit in supermarketuri.

Ingrediente necesare pentru o portie de tagliatelle negre cu creveti si sos alb:

creveti: 120 g;
telina apio: 10 g;
fenicul: 10 g;
rosii cherry: 30 g;
patrunjel;
ceapa alba: 10 g;
usturoi: 2 catei;
smantana de gatit: 150 ml;
stoc (supa) de peste: 50 ml;
sare si piper dupa gust;
ulei de masline: 10 ml;
vin alb: 10 ml;
paste tagliatelle nero: 150 g.

Cum sa prepari tagliatelle negre cu creveti si sos alb

Pune o tigaie la incins cu ulei de masline, dupa care adauga crevetii decorticati, impreuna cu legumele, si lasa ingredientele la calit. Dupa aproximativ patru-cinci minute, se sting cu putin vin alb, dupa care se toarna supa de peste.

Spre final, pune smantana si sare si piper dupa gust. Fierbe pastele conform instructiunilor de pe ambalaj si apoi adauga-le in tigaie. Lasa totul pe foc aproximativ un minut.

Ca si modalitate de prezentare, alege o farfurie adanca, de salata sau supa, si poti sa insotesti preparatul cu un pahar de vin alb, Pinot Gris sau Chardonnay.

Daca ti-a placut aceasta reteta de tagliatelle negre cu creveti si sos alb, afla cum sa prepari si: paste cu avocado si fasole neagra. Un adevarat deliciu pentru gurmande!

Foto: PR