O idee buna pentru Sarbatori

Tiramisu este o prajitura delicioasa, pe care sunt sigura ca o stii foarte bine! Eu pot sa spun ca este una dintre prajiturile mele preferate, pe care am de gand sa o pregatesc pentru Sarbatori dupa o reteta care nu necesita mai mult de 30 de minute!

Am multe prietene, care au incercat macar o data sa gateasca tiramisu si tuturor le-a iesit foarte bine. Recunosc, ca eu nu m-am incumetat pana acum sa o pun in practica pentru ca mi s-a parut o prajitura destul de complicata. Gandindu-ma insa ce desert nou as putea sa incerc de Sarbatori, mi-a venit aceasta idee.

Am afalt de la cele care deja au preparat-o cateva secrete pentru ca totul sa iasa ca la carte, dar ceea ce-mi place cel mai mult la reteta aceasta de tiramisu este ca se prepara in doar o jumatate de ora. Iata despre ce este vorba!

Ingrediente:

– 3 galbenusuri

– 1/4 ceasca de zahar alb

– 2 lingurite de extract de vanilie

– 1 si 1/8 ceasca de branza mascarpone

– 24 de piscoturi pentru sampanie

– 1 si 1/2 ceasca de cafea gata preparata

– 1 lingura de cacao

– scortisoara pudra

Preparare:

Bate galbenusurile impreuna cu zaharul si vanilia, pana cand obtii o compozitie moale. Zaharul ar trebuie sa se topeasca de tot. Adauga branza mascarpone, amesteca usor si lasa deoparte compozitia.

Inmoaie piscoturile in cafea si pune 12 dintre ele pe o tava speciala de tort, unul langa altul. Adauga jumatate din crema peste piscoturi, pune din nou inca un strat de 12 piscoturi si, din nou, restul de crema. Acopera tiramisu cu un capac si lasa-l la frigider timp de o ora. Scoate apoi tiramisu de la rece si pudreaz-l cu cacao si scortisoara din belsug!

Iar daca vrei sa-ti pastrezi silueta, incearca o prajitura cu doar cateva calorii!

Text: Andreea Marinescu, Foto: Guliver