O alternativa pentru iubitorii de branza

Daca iti place branza si te-ai saturat de sosurile de rosii sau de pesto care insotesc adesea pastele, iti propunem un sos gorgonzola delicios. Marele avantaj este ca se prepara in doar zece minute!

Ingredientul mai pretentios la reteta de sos gorgonzola este, fireste, branza cu acelasi nume (o branza cu o nuanta mai galbena si brazdata de firisoare albastre-verzui). Trebuie sa o ai neaparat in casa daca te apuci sa faci paste cu sos gorgonzola. O gasesti insa cam in orice supermarket mare si nu iti trebuie decat o cantitate mica, astfel ca nu vei cheltui nici prea multi bani.

Daca nu ai mai mancat niciodata branza gorgonzola, te sfatuiesc sa o incerci inainte de a o folosi la sos. Este posibil sa nu-ti placa gustul, pentru ca este destul de puternic si dulceag. Si inca o recomandare, inainte de a te apuca de gatit. Sosul gorgonzola alaturi de paste poate fi o combinatie destul de calorica, desi e foarte gustoasa. Asa ca, fa-ti pofta intr-un weekend si apoi da fuga la sala ca sa scapi de caloriile in plus!

Ingrediente (patru persoane):

– 1 si 1/2 ceasca de vin alb sec

– 1 si 1/4 frisca lichida

– 2 linguri de parmezan ras

– 115 grame de branza gorgonzola

– 1 praf de nucsoara macinata

– sare si piper

Preparare:

Pune vinul alb intr-o oala medie si incalzeste-l pe foc pana cand scade la jumatate. Adauga frisca lichida, redu focul, si gateste pana cand scade la o treime si se ingroasa. Adauga si parmezanul, branza gorgonzola sfaramitata si nucsoara. Amesteca pana cand branzeturile se topesc si se formeaza un sos cremos. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

Separat fierbe pastele conform indicatiilor de pe pachet (unii bucatari recomanda sa folosesti paste scurte pentru gorgonzola: penne, rigatoni si nu spaghete sau linguine).

La sfarsit, amesteca pastele cu sos gorgonzola si serveste-le calde! Daca iti mai ramane branza gorgonzola poti face si o salata de andive alaturi!

Text: Andreea Marinescu, Foto: Guliver